Donald Trump Jr., fiul cel mare al presedintelui american, a dat asigurari, marti, intr-un interviu acordat Fox News, ca nu i-a spus tatalui sau despre intalnirea pe care a avut-o cu o avocata rusa care ii fusese prezentata ca detinatoare a unor informatii compromitatoare despre Hillary Clinton, contracandidata lui Donald Trump in cursa electorala de anul trecut, relateaza AFP.

Donald Trump Jr.Foto: Wikipedia

"Nu, nu era nimic de spus", a afirmat Trump Jr. in interviu.

Donald Trump Jr. s-a intalnit cu avocata Natalia Veselnitkaia pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, dupa ce un intermediar i-a spus ca aceasta i-ar putea furniza informatii compromitatoare despre Hillary Clinton.

Fiul cel mare al presedintelui american, Donald Trump Jr, precum si ginerele sau Jared Kushner, si fostul director de campanie Paul Manafort s-au intalnit cu avocata cu presupuse legaturi cu Kremlinul la scurt timp dupa ce Donald Trump si-a asigurat candidatura din partea republicanilor, anul trecut, a relatat New York Times.

New York Times a scris ca fiul lui Trump s-a intalnit cu avocatul deoarece i s-au promis informatii compromitatoare despre candidata democrata la presedintie, Hillary Clinton.

Cei trei s-au intalnit cu avocata Natalia Veselnitskaya, cunoscuta pentru ca a facut campanie impotriva unei legi americane care sanctioneaza suspectii rusi de incalcare a drepturilor omului. Aceasta lege l-a infuriat pe Vladimir Putin, care a raspuns oprind adoptiile copiilor rusi de catre americani.

Intalnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower din Manhattan, si a fost prima intalnire privata dintre membrii cercului de apropiati ai presedintelui si un cetatean rus, au aratat date guvernamentale confidentiale si interviuri cu persoane apropiate anchetei, conform New York Times.