Un e-mail trimis anul trecut lui Donald Trump Jr afirma ca un avocat rus are informatii "compromitatoare" despre Hillary Clinton, in cadrul "efortului Guvernului rus" de a ajuta campania lui Trump, scrie New York Times, citat de CNN, preluata de News.ro.

Donald Trump Jr.Foto: Wikipedia

Citand trei persoane cu informatii despre e-mail, New York Times scrie ca Rob Goldstone, care le-a facut cunostinta lui Trump Jr. si avocatei ruse Natalia Veselnitkaia, i-a trimis e-mailul lui Trump Jr, sugerand ca Guvernul rus este o sursa de posibile informatii defavorabile pentru Hillary Clinton.

Informatia ca lui Trump Jr i-ar fi fost oferite informatii din partea Guvernului rus pentru a ajuta campania tatalui sau vine dupa ce presedintele a negat luni la rand ca echipa sa ar fi avut vreo legatura cu Moscova.

Alan Futerfas, un avocat al lui Trump Jr., a declarat intr-un comunicat dupa publicarea materialului ca este vorba despre "mult zgomot despre nimic".

El a descris perioada mai - iunie 2016 drept "extrem de aglomerata" pentru Trump Jr. si a precizat ca Goldstone i-a scris fiului liderului de la Casa Albe ca este posibil ca Hillary Clinton sa fi incalcat legea privind Rusia.

"Intalnirea a durat aproximativ 20-30 de minute si nu a dus la nimic", a precizat Futerfas.

"Tatal sau nu a stiut nimic despre acest lucru. Ideea este ca Don Jr nu a facut nimic rau. Eu reprezint oameni in chestiuni legate de investigatii de aproape 30 de ani si nu vad nimic aici", a adaugat el.

New York Times noteaza ca nu este clar daca Goldstone stia de unde vin posibilele informatii si cel putin una dintre sursele citate afirma ca se pare ca apropiatul lui Trump Jr. a evocat informatii de la mai multe persoane.