Agentia de informatii sud-coreeana nu crede ca programul de rachete intercontinentale (ICBM) al Coreii de Nord a ajuns sa aiba capacitati de reintrare in atmosfera, a spus un parlamentar de la Seul, contrazicand astfel afirmatiile Phenianului, transmite Reuters.

Coreea de Nord a efectuat numeroase teste de rachetaFoto: Captura YouTube

Coreea de Nord a lansat saptamana trecuta o racheta despre care a sustinut ca este una intercontinentala cu capacitati nucleare.

Presa de stat a regimului Kim Jong-un a afirmat ca testul a verificat reintrarea in atmosfera a focosului instalat pe racheta de test, despre care experti spun care ar putea fi capabila sa atinga statul american Alaska.

Totusi, Yi Wan-young, membru al comisiei parlamentare sud-coreene pentru informatii, a declarat jurnalistilor ca serviciul national de informatii nu a putut confirma ca reintrarea in atmosfera a fost una reusita.

Pentagonul a descris racheta balistica intercontinentala, lansata martea trecuta de Coreea de Nord, drept un nou tip de racheta, care "nu a mai fost vazut pana acum" si a condamnat lansarea despre care spune ca destabilizeaza si mai mult regiunea.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, a declarat ca ICBM a fost lansata de pe un lansator mobil si a confirmat prezenta unui vehicul de reintrare pe racheta.

Totodata, Pentagonul a anuntat ca este capabil sa apere SUA de amenintarea reprezentata de ICBM, racheta testata de Phenian de Ziua Nationala a SUA.