Coreea de Sud nu crede ca Nordul detine tehnologia de reintrare in atmosfera a rachetelor intercontinentale
Coreea de Nord a lansat saptamana trecuta o racheta despre care a sustinut ca este una intercontinentala cu capacitati nucleare.
Presa de stat a regimului Kim Jong-un a afirmat ca testul a verificat reintrarea in atmosfera a focosului instalat pe racheta de test, despre care experti spun care ar putea fi capabila sa atinga statul american Alaska.
Totusi, Yi Wan-young, membru al comisiei parlamentare sud-coreene pentru informatii, a declarat jurnalistilor ca serviciul national de informatii nu a putut confirma ca reintrarea in atmosfera a fost una reusita.
Pentagonul a descris racheta balistica intercontinentala, lansata martea trecuta de Coreea de Nord, drept un nou tip de racheta, care "nu a mai fost vazut pana acum" si a condamnat lansarea despre care spune ca destabilizeaza si mai mult regiunea.
Purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, a declarat ca ICBM a fost lansata de pe un lansator mobil si a confirmat prezenta unui vehicul de reintrare pe racheta.
Totodata, Pentagonul a anuntat ca este capabil sa apere SUA de amenintarea reprezentata de ICBM, racheta testata de Phenian de Ziua Nationala a SUA.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”