Regimul sirian a lansat luni un atac impotriva rebelilor intr-o provincie din sudul tarii, in pofida armistitiului, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului, ONG care monitorizeaza razboiul din Siria. La randul sau, presa de stat sustine ca atacul a fost indreptat impotriva jihadistilor, scrie AFP.

Atacul din provincia siriana Sweida a inceput luni dimineata, la aproximativ 24 de ore dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu convenit intre Rusia, Statele Unite si Iordania si care se aplica si in provinciile Deraa si Quneitra.

"Fortele regimului, sustinute de aviatie, au lansat atacul impotriva unui sector din nord-estul orasului Sweida", a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului, precizand ca este vorba despre ciocniri la sol intre trupele proguvernamentale si grupuri de rebeli.

Directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului, Rami Abdel Rahman, a declarat ca grupurile de rebeli vizate de atac sunt sustinute de coalitia internationala condusa de Statele Unite si care lupta impotriva gruparii Stat Islamic.