Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate duminica din orasul Bialystok si din alte doua comune din estul Poloniei, dupa descoperirea unei bombe germane din cel de-al Doilea Razboi Mondial, care cantarea nu mai putin de 500 de kilograme, anunta News.ro, citand DPA. Genistii militari au apreciat ca bomba, descoperita in timpul lucrarilor de constructie, prezinta inca risc de explozie.

Potrivit autoritatilor locale, locuitorii de pe 60 de strazi din Bialystok si din alte doua comune din apropiere au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele timp de mai multe ore. Genistii militari au apreciat ca bomba, descoperita in timpul lucrarilor de constructie, prezinta inca risc de explozie.

Evacuarea a vizat si strazile pe care s-a deplasat camionul militar care a transportat bomba de pe santier pana la poligonul militar unde urma sa fie distrusa.

Bombele din Al Doilea Razboi Mondial sunt gasite adesea pe santierele poloneze, in special la Varsovia, care a fost bombardata intens. Centrul capitalei poloneze a fost distrus in proportie de 90% de ocupantii nazisti pana la finalul conflictului.