VIDEO Donald Trump promite ca SUA vor incheia "foarte repede" un acord comercial cu Marea Britanie

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 8 iulie 2017, 14:53 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Agerpres/AP
Presedintele american Donald Trump a dat asigurari sambata, in timpul unei intrevederi cu premierul britanic Theresa May, ca tara sa va incheia "foarte, foarte repede" un acord comercial cu Marea Britanie, informeaza agentiile AFP si DPA, citate de Agerpres.

Va fi vorba de "un acord foarte important", a dat Trump asigurari in fata jurnalistilor prezenti la inceputul intrevederii sale cu premierul britanic, in marja summitului G20 ce se desfasoara la Hamburg, Germania.

De asemenea, Donald Trump a declarat ca se va duce in vizita oficiala la Londra in pofida polemicii pe care aceasta vizita o suscita in Marea Britanie. "Ma voi duce la Londra", a declarat el.

Incheierea unui nou acord comercial a devenit necesara in conditiile in care Marea Britanie va parasi blocul comunitar. Nu exista un acord comercial separat intre SUA si Marea Britanie, dat fiind ca relatiile comerciale erau administrate pana acum de UE, a carei membra era Marea Britanie.

Trump nu a oferit detalii despre ce va contine acest acord comercial cu Marea Britanie.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1746 vizualizari

 • +10 (24 voturi)    
  Chiar și ”foarte repede”, tot e prea târziu :) (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 15:30)

  Harald [utilizator]

  Chiar și dacă încheie mâine acel acord, economia britanică a început deja să încetinească astăzi.

  Și dacă Marea Britanie ar deveni mâine al 51-lea stat (ceea ce oricum e absurd) ea își va continua decăderea, pentru că are cauze mult mai profunde.
 • -12 (18 voturi)    
  Evident! (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 15:58)

  Amerlocu [utilizator]

  Prăbușirea aia a ecomiei britanice continuă să tot fie prevestită de la Brexit încoace. În mod surprinzător milioanele de cetășeni UE din UK n-au pecat de acolo nici după un an de la referendum. Probabil că vor să admire dezastrul de la fața locului :)

  Bag seama că în mintea ta singura soluție pentru engleji e să rămână pe vaporul socialist al UE ce se îndreaptă „full steam ahead” spre stâncile din zare. Ei, uite se pare că ei au altă opinie...
  • +7 (11 voturi)    
   Vaporul "socialist" (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 20:10)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   al UE a fost bun cand i-a luat la bord pe britanici in anii "70. De bine ce le era au cerut si ei in UE ?. La fel de bun a fost atunci cand britanicii au obtinut tot felul de derogari de-a lungul timpului, de la regulile UE, derogari care le-au permis sa se dezvolte rapid.

   Si tot ei erau marii nemultumiti si cereau alte si alte privilegii si derogari. La placinte inainte, la razboi inapoi ! Sa-i vedem ce fac singuri de capul lor, acum ca au scapat de "vaporul socialist".
   • -6 (10 voturi)    
    Da, așa e și așa trebuie să fie (Duminică, 9 iulie 2017, 14:51)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

    Într-adevăr în anii '70 UK a beneficiat enorm de apartenența a UE. Numai că pe atunci UK era o epavă socialistă iar UE o organizație capitalistă înfloritoare. Între timp rolurile s-au inversat, deci e fiesc ca englezii să părăsească epava.

    Politica externă trebuie să fie condusă de imperativele interesului național nu de sentimetalisme. Dacă pentru România și restul tărilor estice prctic nu există alternativă l apartenența la UE, penru UK e a devenit o povară.
    • +6 (8 voturi)    
     Am inteles (Duminică, 9 iulie 2017, 21:07)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Cand UE da bani e capitalista, cand ii cere inapoi e socialista.
  • -5 (9 voturi)    
   Au plecat deja o mulțime de români, iar alții (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 21:32)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   se pregătesc să plece Diferența dintre noi e că eu cunosc o mulțime de români în UK :)

   Pe lângă cei care pleacă, anul ăsta au venit mult mai puțin est-europeni decât în anii trecuți. Lipsesc cameristele, lipsesc chelnerițele, lipsesc muncitori în construcții etc

   Până și non-europeni vin mai puțini, șomajul e la unul dintre cele mai scăzute nivele, iar un număr atât de mare de posturi neocupate n-a mai fost de vreo 15-16 ani, dinainte de aderarea Poloniei și Ungariei în 2004.

   Cu asistentele medicale situația e de-a dreptul sinistră: anul ăsta au venit de 20 de ori mai puține (!) decât în aceeași perioadă a anului trecut.

   Soluția nu e să fugi de pe vaporul socialist cu o barcă de cauciuc, așa ai toate șansele să ajungi pe fundul Atlanticului. Soluția e să bagi mințile în cap echipajului, să dai jos comandantul socialist teleghidat de la Moscova și să-l înlocuiești cu cineva sănătos la cap. Iar după toate semnele, moș Trump se ocupă deja de asta. Dar să nu anticipăm :)
   • -8 (10 voturi)    
    Ai plecat cumva și tu?! (Duminică, 9 iulie 2017, 15:02)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    Și unde au pecat românii ăia pe care-i cunoști?! La Drăgășani?! La Fălticeni?!

    Atâta vreme cât veniurie în UK vor fi mai mari ca alea de la Kiev, Vaslui, Salonic, Napoli și Valencia, UK nu va duce lipsă de mușterii pe piața forței de muncă. E firesc să vină mai puțini acum, până mai nu se clarifică statutul cetățenilor UE din UK. Dar astea se vor clarifica în următorul an și jumătate și va fi business a usual.

    Șansele lui Moș Trump de a aduce la realitate idioții ingenioși ce conduc azi destinele UE spre un dezastrul epic sunt undeva pe la 0. Până atunci, orice fel de barcă, inclusiv una de cauciuc e ceva mult mai sigură ca puntea Titanicului...
    • +1 (1 vot)    
     Problema e numărul mușteriilor (Luni, 10 iulie 2017, 0:41)

     Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Dacă UK are nevoie de 300.000 de nou-veniți în fiecare an, iar guvernul vrea să reducă cifra lor la 100.000, nu e nevoie să fii Einstein ca să înțelegi că economia va încetini, iar asta a început deja.

     Au mai avut ani când acordau 300.000 de vize pe an pentru indieni și pakistanezi, se pare că asta e cifra care permite UK să stea pe linia de plutire.

     Ultimii români care au plecat săptămâna asta au plecat la Bacău, la Focșani și la Tg.Jiu, fiecare de unde era, cu prietena sau cu familia și copiii. Cu ce te ajută asta? Eu n-am plecat încă, dar nu mă văd tot aici în 2020, sincer. E plină Anglia de white-trash și am ajuns să-i desconsider pe englezi aproape pe față.
  • +6 (16 voturi)    
   Tu esti rusnac amerlocule, nu? (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 22:51)

   Marionette [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Pun pariu ca esti un rusnac obosit si votcuit!
  • +6 (8 voturi)    
   Evident esti dezinformat (Duminică, 9 iulie 2017, 0:45)

   GabiSchengen [anonim] i-a raspuns lui Amerlocu

   https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/immigration-figures-down-policies-general-election-2017-a7754796.html

   https://www.theguardian.com/uk-news/2017/may/25/surge-in-poles-leaving-uk-since-brexit-vote-fuels-net-migration-drop
   • -7 (11 voturi)    
    Tu înțelegi ce citești?! (Duminică, 9 iulie 2017, 14:37)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui GabiSchengen

    Ceea ce scrie în articolele alea e că migrația netă a scăzut dramatic după votul pentru Brexit. Adică numărul celor ce continuă să vină în UK e mai mare ca cel al celor ce pleacă, dar că diferența s-a redus semificativ.

    Ambele articole fac presupunerea că cetățenii UE ar pleca din UK. În realitatea treaba e invers: Sunt mult mai puțini cei care vin, pentru că într-advăr până la încheirea negocierilor nu au nici o singuranță vis a vis de statutul lor. Cei ce sunt deja acolo au un venit sigur și un mod de viață ce nu poate fi replicat în țările de origine. Nici polonezul din Silezia și nici românul din Moldova nu pleacă din Anglia pe vorbe. Și unul și altul știu forte bine ce-i așteaptă acasă. Pentru moment (și probabil că până la final) cetățenii UE ce sunt deja în UK și au un rost acolo nu vor fi nicicum afectați de Brexit.
    • +1 (1 vot)    
     Tu ești cel care face presupuneri ”logice”, (Luni, 10 iulie 2017, 0:46)

     Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     dar realitatea este că unii chiar pleacă.

     Întotdeauna a fost așa, o parte din cei care veneau nu rămâneau în UK, se întorceau în RO după un an-doi, alții preferau Italia sau Spania etc.

     Numai că în prezent pleacă mai mulți decât în alți ani și vin mult mai puțini decât în alți ani. Personal, chiar nu știu niciun român care să fi venit în 2017, probabil or să mai vină niște studenți în octombrie, cum au venit și anul trecut.
 • +10 (12 voturi)    
  Totul (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 17:45)

  trotuar [utilizator]

  În limbajul lui Trump este la extreme, foarte ..., excelent, magnific, totul e la superlativ.

  Realitatea e un pic diferită. Chiar dacă am merge pe un acord relativ simplu "free trade all" tot va trebui să negociezi ce curte de justiție va avea jursdicție în cazul unui proces între firme, engleză, americană, ceva din ambele părți. Cum se rezolvă taxele la companiile care acționeaza în alte țări. Problemele sunt cu mult mai multe și trebuie analizate de ambele părți juridice.

  Plus că în funcție de acordul cu SUA va fi implicată și UE căci nu va dori ca produse intrate din America în UK fără taxe să intre după aia fără taxe în UE. Nici nu vorbim de OMG.

  Totul ți se pare simplu dacă nu știi nimic și ignori problemele. Plus că nimic nu va putea începe înainte de doi ani până negocierile cu UE nu sunt terminate.

  Repede aici va fi foarte relativ. Câțiva ani minim de acum încolo în timp ce firmele din UK trebuie să dea cu zarul să vadă unde vor putea vinde și la ce preț.
  • -9 (11 voturi)    
   N-ai înțeles (Duminică, 9 iulie 2017, 14:28)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui trotuar

   UK e importator net al produselor din UE. Are un deficit anual de peste $150 miliarde. Trump pur și simplu vrea să ia locul UE pe piața britanică. Englezii au la rândul lor nevoie de un factor de presiune în negocierile cu UE. Teresa May a spus de nenumărate ori că nici un fel de acord e mai bine ca un acord prost cu UE. De altfel ea nici nu a trimis legea Brexit-ului în parlament până ce nu s-a întâlnit cu Trump în Februarie. Trump i-a promis atunci un acord de liber schimb, promisiune pe care a reiteat-o acum. Mesajul e limpede: Dacă englezii nu obțin relativ rapid condiții avantajajoase în negocierile cu UE, o să le părăsească și bat palma cu Trump. UE pierde aproape instantaneu principala sa piață de export. Ce mai poate face?! Dă UK afară din UE?! :)

   Eu cred că în final UK va păstra accesul la piața UE. practic fără ici un fel de obligații. După cum vedem negociatorii UE nu au mai piscuit nimic despre nota de plată a UK pentru ieșire, despre Brexit dur, etc. Alea erau pentru consumul prostimii.

   SUA și UK vor semna tratatul de liber schimb și UK va deveni astfel calea produselor UE spre SUA și invers. Poarta mexicană prin care inră azi produsele UE în SUA se va închide după renegocierea NAFTA ce începe în August. Toate celelate considerații sunt secundare. Modalitățile de arnbitraj, GMO, etc. sunt foaie verde și se pot rezolva rapid.

   Acordul nu va implica UE pentru că e un mijloc de presiune împotriva UE.
   • +6 (12 voturi)    
    Super simplifici (Duminică, 9 iulie 2017, 15:06)

    trotuar [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Cumva în stilul lui Trump.

    Economia UK e bazată în special pe servicii iar o mare parte din astea sunt servicii financiare. În timp ce deficitul ăsta cu UE de 60 miliarde lire pare mare de fapt pierderea în UK va fi mai mare dacă serviciile financiare nu mai au acces în UE.

    Pe lângă asta o mare parte din deficitul UK este acoperit și de investiții străine, care până acum se bazau pe faptul că aveau cale liberă în UE.

    Citez: "Modalitățile de arnbitraj, GMO, etc. sunt foaie verde și se pot rezolva rapid". Ăsta da optimism.

    Mai adăugăm și puterea de negociere UK cu alte țări mai bogate SUA și China va fi mult diminuată. Nu îți închipui că SUA și China fac afaceri caritabile.

    Multe pot fi jucate și negociate dar de un lucru poți fi sigur, acordul UE cu UK va fi mai dezavantajos pt UK decât cel dinainte. Dacă nu va fi așa UE își comite sepuku și toți din UE sunt conștienți de asta. Până și reprezentanții industriei germane, țara cu cel mai mare export în UK au spus că stabilitatea UE e mai importantă decât exportul liber în UK.

    Rezolvările simple de gen tăiat nodul gordian cu sabia sunt povești frumoase dar doar povești în condițiile economiei actuale.

    UE e departe de a fi perfectă dar nu văd soluție mai bună, mai curând să se îmbunătățească și să creasca decât invers. Ce ar fi fost SUA dacă toate statele care o formează erau de capul lor și negociau de unele singure tratate comerciale și politice?
   • 0 (0 voturi)    
    Atlanticul rămâne la fel de lat pentru UK (Luni, 10 iulie 2017, 0:55)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Orice acord de liber schimb cu US tot necesită transportul mărfurilor peste Atlantic, asta n-o poate schimba Trump.

    Iar multe companii britanice sunt deja deținute de companii franceze și germane, a mai fost discuția asta. Chiar și dintre cele necumpărate, Hitachi n-o să vândă în State trenurile pe care urma să le producă în UK pentru UE.

    Trump promite un acord de liber schimb fiindcă e o afacere bună din punctul lui de vedere. Dar pentru UK nu e suficient, că US nu e în Scoția, e un pic mai departe.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by