Presedintele SUA, Donald Trump, si-a reafirmat vineri dorinta ca Mexicul ca finanteze proiectul sau privind construirea unui de zid frontalier, declaratie data inaintea unei intrevederi cu omologul sau mexican, Enrique Pena Nieto, in marja summitului G2O ce are loc la Hamburg, in Germania, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele american a insistat in mod repetat ca va construi un zid pe o lungime de 3.142 de kilometri la granita dintre Statele Unite si Mexic pentru a opri imigratia ilegala si traficul de droguri, scrie Agerpres.

Totusi, Congresul american a refuzat pentru moment sa finanteze construirea acestei lucrari extrem de costisitoare, limitandu-se sa deblocheze fonduri pentru consolidarea in special a monitorizarii tehnologice.

Adevarata lupta a finantarii construirii zidului va avea loc pentru urmatorul an bugetar, cel din 2018, care va incepe la 1 octombrie.

Inaintea intrevederii celor doi sefi de stat, in marja summitului G20, Pena Nieto si-a exprimat speranta ca aceasta va ajuta la continuarea "unui dialog fluid" intre cele doua tari "in special privind securitatea celor doua natiuni si a granitelor". "Responsabilitatea pentru lupta impotriva crimei organizate este una comuna", a adaugat el.