Autoritatile mexicane au anuntat joi noaptea ca cel putin 28 de detinuti si-au pierdut viata, dupa ce o lupta crancena a izbucnit intre doua grupari rivale dintr-o inchisoare din localitatea Acapulco, situata in partea sud-vestica a Mexic, transmite BBC, citat de news.ro.

Violentele au izbucnit din timpul noptii in aripa de maxima securitate a inchisorii Las Cruces.

De asemenea, printre victime se numara detinuti injunghiati, batuti pana la moarte sau decapitati. Guvernatorul a cerut deja lansarea unei investigatii cu privire la evenimentele de la inchisoarea Las Cruces.

Acapulco este cea mai mare localitate din regiunea Guerrero, una dintre cele mai violente si un centru important pentru productia de droguri din Mexic.

Gardienii au recuperat cadavre din toata aripa de maxima securitate, inclusiv din bucatarie si din zona dedicata vizitelor conjugale, potrivit purtatorului de cuvant al inchisorii, Roberto Alvarez.

Nu exista semne care sa dovedeasca folosirea de arme . De asemenea, investigatia se va concentra si pe actiunile angajatilor inchisorii Las Cruces.

¬Acest incident a fost provocat de o rivalitate permanenta intre doua grupari din inchisoare¬, a precizat Alvarez.

De asemenea, politia federala si armata a ridicat o bariera de securitate in jurul inchisorii supraaglomerate, unde sunt gazduiti peste 2.000 de detinuti.

Acapulco obisnuia sa fie un oras popular printre turisti, dar s-a confruntat in ultimii ani cu o crestere a violentelor dintre gruparile de crima organizata. Intre timp, acesta a devenit cel mai samgeros oras din Mexic.