Organizatorii au anulat joi seara marsul anti-G20 din cauza violentelor, potrivit politiei, insa mai multi manifestanti au ramas pe strazi, relateaza BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciocniri au izbucnit intre miile de protestatari si politie, care a decis sa disperseze multimea cu gaze lacromogene si cu tunuri cu apa. Politia a atacat multimea de 12.000 de persoane pentru a izola sutele de extremisti cu cagule si imbracati in negru. Potrivit CNN, fortele de ordine par sa fi reusit sa indeparteze aceste "elemente periculoase", dar situatia ar putea fi temporara.

Cel putin o persoana din randul protestatarilor pare sa fie grav ranita, aceasta fiind transportata de la fata locului acoperita cu folie termica. Medicii au fost observati oferind ajutor mai multor persoane.

Autoritatile declara la randul lor ca exista 76 de raniti in randul fortelor de ordine, ca urmare a violentelor din noaptea de joi spre vineri, transmite AFP.

Cel putin un vehicul a fost incendiat, potrivit declaratiilor politiei.

Politia a avertizat cetatenii cu privire la riscul aparitiei violentelor si a confiscat mai multe arme artizanale.

Mai multi lideri mondiali, printre care si Donald Trump, se afla la Hamburg pentru a dezbate o sfera larga de probleme, printre care se numara modificarile climatice, terorismul si migratia.