SUA ridica interdictia privind laptop-urile si tabletele in avioanele Turkish Airlines
"Dragi pasageri, bine ati venit la bordul zborurilor noastre cu destinatia Statele Unite. Legati-va centurile si bucurati-va de aparatele voastre electronice", a scris, pe Twitter, Turkish Airlines, marti seara, tarziu.
Potrivit agentiei Dogan, pasagerii care plecau spre New York au descoperit ca pot intra in avioane cu aparatele electronice.
SUA au decis in martie sa interzica laptop-urile si tabletele la bordul avioanelor a noua companii aeriene si care pleaca de pe zece aeroporturi internationale din tari arabe si din Turcia, invocand un risc de atentat.
Interdictia a fost inlaturata pentr Turkish Airlines dupa o vizita de inspectie efectuata de echipe americane si britanice pentru a verifica daca normele de securitate pe aeroportul Ataturk din Istanbul, singurul care ofera zboruri directe catre SUA, sunt conforme cu normele internationale, arata agentia Dogan.
Aceste masuri de securitate au fost intarite prin introducerea de tomografe si scannere puternice cu raze x pentru detectarea explozibililor, a explicat ministrul transporturilor, Ahmet Arslan, citat de agentia Anadolu.
Administratia americana anuntase duminica faptul ca a autorizat din nou laptop-uri pe zborurile companiei aeriene a Emiratelor Arabe Unite Etihad cu destintia SUA.
Cele opt tari ale caror companii si aeroporturi sunt vizate de interdictie sunt toate aliati sau parteneri ai SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Maroc.
Marea Britanie a anuntat si ea interdictii similare care vizeaza Turcia si cinci tari arabe - Liban, Iordania, Egipt, Tunisia si Arabia Saudita.
Directorul general al Turkish Airlines, Bilal Eksi a anuntat pe Twitter miercuri dimineata ca asteapta "in curand" ridicarea interdictiei pentru zborurile cu destinatia Marea Britanie.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”