O racheta lansata de necunoscuti a cazut marti pe o plaja din Tripoli, omorand cinci persoane, printre care si un copil, potrivit ministerului libian al Sanatatii, scrie AFP. Cel putin 25 de persoane au fost ranite in explozia care s-a produs pe plaja, in apropierea aeroportului Meitiga, in estul capitalei libiene, a adaugat ministerul.

Potrivit unei surse din ministerul de Interne, in perimetrul aeroportului au avutloc marti ciocniri violente intre serviciile de securitate si un grup de indivizi "in afara legii".

Aceasta sursa a spus, sub acoperirea anonimatului, ca nu stie daca atacul asupra civililor a fost premeditat ori s-a produs din greseala.

Capitala Libiei este sub controlul a zeci de militii si prada unei insecuritati cronice de la rasturnarea guvernului Muammar Gaddafi in anul 2011.

De la intrarea in functie in martie 2016, guvernul de uniune nationala, sprijinit de comunitatea internationala, a reusit sa castige influenta la Tripoli si in suburbiile orasului datorita gruparilor armate care ii sunt fidele.