Peste 100 de migranti si refugiati au ajuns in Europa traversand Marea Mediterana, incepand din luna ianuarie a acestui an. De asemenea, 2.247 de migranti care au incercat sa traverseze Mediterana au murit sau au fost dati disparuti, potrivit datelor prezentate marti la Geneva de Organizatia Internationala pentru Migratie, potrivit AFP.

Peste 85.000 de migranti au ajuns in Italia, 9.300 in Grecia iar 6.500 in Spania.

In total, 101.210 au ajuns in Europa dupa ce au traversat Mediterana, iar 2.247 au murit.

Ministrul italian de Interne, Marco Minniti, a lansat duminica un apel catre tarile europene, pentru a-si deschide porturile in fata ambarcatiunilor cu migranti, in timp ce presiunea a devenit in ultimele saptamani insuportabila pentu autoritatile din Peninsula. Apelul a venit inainte de negocierile cu Franta si Germania, in incercarea de a gasi o solutie la criza migratorie care afecteaza Italia.

In Italia, numarul migrantilor a crescut cu 19% prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, iar Roma a amenintat ca-si va inchide porturile in fata ambarcatiunilor organizatiilor nonguvernamentale care salveaza migranti din largul Libiei.

De asemenea, politicienii italieni au insistat asupra taierii finantarii europene pentru tarile care refuza sa dea dovada de solidaritate in fata crizei migrantilor din Marea Mediterana.