Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a ciocnit cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dupa ce Juncker a numit adunarea "ridicola" si a atacat deputatii pentru ca nu s-au prezentat o dezbatere a Comisiei si a Consiliului, potrivitpolitico.eu. Totodata, Junker a spus ca nu va mai participa niciodata la "o intalnire de acest fel".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol", a declarat Juncker vizibil furios intr-o sala aproape goala din Strasbourg. "Faptul ca la aceasta dezbatere sunt prezenti doar 30 de deputati europeni este suficient pentru a arata ca Parlamentul nu este serios".

Juncker a spus ca nu va mai participa niciodata la "o intalnire de acest fel", adaugand ca, daca Joseph Muscat, prim-ministrul maltez care s-a prezentat pentru o dezbatere asupra presedintiei tarii sale in cadrul Consiliului UE, ar fi fost cancelarul german Angela Merkel sau Emmanuel Macron, "am avea o casa completa".

Tajani si-a pierdut apoi spiritul si i-a cerut lui Juncker sa adopte un "comportament respectuos" si sa "foloseasca un limbaj diferit", spunand ca "nu este de datoria Comisiei sa controleze Parlamentul".

"Nu suntem ridicoli", a spus Tajani. "Va rog."

Juncker si-a incheiat apoi critica virulenta impotriva Parlamentului, acordand un omagiu lui Muscat si presedintiei malteze a Consiliului, care s-a incheiat saptamana trecuta. Acesta era subiectul vizat de dezbaterea de marti dimineata, care a avut loc in sesiunea plenara a Parlamentului in aceasta saptamana, inainte de pauza de vara.

Un oficial din partea Partidului Popular European a spus ca grupul sau va organiza o dezbatere interna privind absenteismul in plen.