Presedintele american Donald Trump a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca este "greu de crezut ca Japonia si Coreea de Sud vor mai suporta mult timp" dupa ce Phenianul a lansat, marti, o racheta balistica, relateaza Reuters.

"Poate ca China va face ceva important cu privire la Coreea de Nord si va pune capat acestei absurditati o data pentru totdeauna", afirma presedintele american in acest mesaj, potrivit news.ro.

Casa Alba nu a reactionat imediat cu privire la informatii despre lansarea rachetei nord-coreene.

Pe de alta parte, racheta lansata de Coreea de Nord a zburat aproximativ 930 de kilometri, a anuntat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Reuters.

Armata sud-coreeana a precizat ca nu poate confirma imediat altitudinea la care a ajuns racheta.

Coreea de Nord a lansat de la sol o singura racheta balistica, cu raza medie de actiune, care a fost urmarita timp de 37 de minute pana cand a cazut in Marea Japoniei, a anuntat Comandamentul american la Pacific, citat de Reuters.

"Comandamentul Apararii Aerospatiale a Americii de Nord (NORAD) a evaluat ca lansarea rachetei din Coreea de Nord nu a reprezentat o amenintare la adresa Americii de Nord", se arata in acest comunicat.

Racheta a fost lansata de pe un aerodrom din apropiere Panghyon, precizeaza NORAD.