Presedintele american Donald Trump a vorbit pe rand, duminica, cu liderii din Arabia Saudita, Abu Dhabi si Qatar, pentru a discuta despre "preocuparile sale legate de continuarea disputei" intre Qatar si vecinii sai, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat preluat de Reuters.

"El a reiterat importanta opririi finantarii terorismului si discreditarii ideologiei extremiste. Presedintele a subliniat, de asemenea, ca unitatea din regiune este esentiala

pentru indeplinirea obiectivelor Summit-ului de la Riyadh de a invinge terorismul si de a promova stabilitatea regionala", a mai anuntat Casa Alba.

Intre timp, ultimatumul fixat pentru luni pentru Qatar de 4 tari - Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul - de a se conforma solicitarilor lor in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a unei blocade extrem de agresive a fost prelungit cu 48 de ore.

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor.

Pe lista de 13 solicitari se afla aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic, dar si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, care a revolutionat mass-media din lumea araba.