Reprezentantii Pentagonului au anuntat amanarea cu sase luni a implementarii unei decizii, care permitea transexualilor sa se inscrie in armata americana, potrivit unui document intern obtinut de catre jurnalistii CNN, relateaza News.ro.

"Vom utiliza aceasta perioada suplimentara pentru a evalua cu mai multa grija impactul unor asemenea recruti asupra pregatirii si letalitatii. Aceasta actiune nu presupune in niciun mod impactul revizuirii", se arata in documentul intern semnat de seful Pentagonului, Jim Mattis.

Ultimul Secretar al Apararii, Ash Carter, a pus capat in 2016 interdictiei cu privire la inscrierea in armata a persoanelor transexuale, dar a sustinut ca acest proces se va desfasura in mai multe etape.

Mattis avea drept ultimatum 1 iulie pentru a lua o decizie cu privire la recrutii transexuali.

Saptamana trecuta, liderii Fortelor Aeriene, Armatei si Marinei au depus o solicitare pentru amanarea deciziei, care ar fi permis persoanelor ce se identifica deja drept transexuali sa se inscrie in armata SUA.

Multi congresmeni republicanu se opun posibilitatii ca transexualii sa serveasca in armata, iar un amendament care ar fi blocat recrutii transexuali a fost dezbatut miercuri in Camera Reprezentantilor.

Asociatia Partenerului Militar American, care militeaza pentru drepturile militarilor din comunitatea LQBT, s-a declarat dezamagita de decizia luata de Mattis.

"Aceasta amanare cu sase luni este dezamagitoare, pentru ca este o intarziere inutila a abilitatii transexualilor de a fi deschisi cu privire la identitatea lor atunci cand intra in armata", a declarat presedintele organizatiei nonguvernamentale, Ashley Broadway-Mack.

De asemenea, acesta a argumentat ca recrutii transexuali creeaza o forta militara mai toleranta si diversa in SUA.