Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat joi la Riga, in Letonia, ca, in pofida presiunilor din partea comunitatii internationale, Ungaria isi va mentine pozitia referitoare la migratia ilegala, relateaza agentia MTI, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ungaria nu va permite migranti ilegali pe teritoriul sau si va proteja Europa aparand granita sa sudica, a declarat seful diplomatiei ungare.

La Riga, Szijjarto a avut convorbiri cu vicepremierul leton Arvils Aseradens, care detine si functia de ministru al economiei, precum si cu omologul sau leton, Edgars Rinkevics. El s-a intalnit, de asemenea, cu membri ai parlamentului leton, care au semnat o declaratie de sprijin fata de Ungaria, dupa ce Comisia Europeana a initiat o procedura de infringement impotriva Ungariei si a altor doua tari central-europene in legatura cu problema cotelor de redistribuire de migranti intre tarile membre ale UE.

Contactat telefonic de catre MTI dupa convorbirile sale, Szijjarto a precizat ca el si partenerii sai de negocieri sunt de acord ca apararea granitelor externe ale Uniunii Europene este o dovada importanta de solidaritate fata de Europa.

Potrivit declaratiilor sale, Ungaria respinge pozitia vest-europeana potrivit careia tarile care accepta redistribuirea de migranti ilegali sunt singurele care dau dovada de solidaritate.