Corporatiile care domina retelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter si Microsoft - au anuntat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea continutului online cu caracter terorist, informeaza Reuters.

Ca reactie la presiunile guvernelor din Europa si SUA, dupa o serie de atacuri teroriste, gigantii IT au anuntat ca isi vor comunica reciproc solutiile tehnice pentru eliminarea continutului extremist si vor colabora mai strans cu expertii in domeniul antiterorist.

Forumul Internet Global pentru Combaterea Terorismului "va oficializa si structura domeniile actual si viitoare de colaborare intre companiile noastre si va promova cooperarea cu companiile mai mici din domeniul tehnologiei, cu grupuri ale societatii civile si oameni de stiinta, cu guverne si organizatii internationale cum ar fi UE si ONU", au anuntat firmele mentionate, intr-un comunicat comun.

Presiunea politica asupra retelelor sociale a creat perspectiva unor reglementari noi la nivel european, dar pana acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de pana la 50 de milioane de euro pentru retelele care nu elimina rapid mesajele agresive. Camera inferioara a parlamentului german ar putea vota legea saptamana aceasta, mentioneaza Reuters, citata de Agerpres.