Victorie majora pentru Donald Trump: Curtea Suprema din Statele Unite decide sa puna partial in aplicare ordinul privind interdictia de calatorie in SUA pentru imigrantii din 6 tari musulmane
Judecatorii au aprobat partial o cerere de urgenta a administratiei Trump de a pune in aplicare ordinul. Dezbaterile in instanta vor continua.
Practic, instanta a decis ca cetatenii din cele 6 tari sunt vizati de interdictia de a intra in SUA, cu exceptia celor care au o relatie de buna credinta cu o persoana sau entitate din Statele Unite.
Instanta a anuntat, de asemenea, ca urmeaza sa asculte argumentele privind legalitatea acestui ordin in luna octombrie, cand isi va relua activitatea.
Ordinul fusese emis la inceputul lunii martie si viza suspendarea acordarii de vize de intrare in Statele Unite pe o perioada de 90 de zile pentru cetatenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, tari cu populatie majoritar musulmana.
Aplicarea ordinului a fost pana acum suspendata in urma deciziilor mai multor instante din Statele Unite.
Decretul emis in luna martie este cea de-a doua varianta, dupa un ordin similar emis in luna ianuarie, care viza imigrantii din 7 tari - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen.
Presedintele american spunea, la acea vreme, ca decretul care vizeaza inchiderea frontierelor americane pentru anumiti refugiati si straini nu ii vizeaza in mod special pe musulmani. "Sunt peste 40 de tari in lume cu o majoritate musulmana care nu sunt afectate de acest decret", spunea atunci liderul de la Casa Alba.
El a amintit atunci si ca, in anul 2011, administratia Obama a suspendat eliberarea vizelor pentru refugiatii irakieni pentru o perioada de 6 luni.


E un orator penibil, dar stie să facă. Ailalti erau niște oratori străluciți da complet incapabili să-și îndeplinească promisiunile.
Trump nu intelege provocarile lumii moderne, nu pricepe ca locurile de munca se pierd datorita automatizarii, el spera in mod zadarnic ca va aduce job-urile inapoi prin renegocierea tratatelor comerciale, asta nu va duce decat la razboaie comerciale, dar job-urile nu se vor reintoarce.
Nu va rezolva problema pentru ca pleaca de la premise gresite. La fel si cu industria carbunelui, el spera sa reinvie mortul de la groapa, industria asta isi traiste ultimele zile si el da iluzii desarte celor care traiesc din amintirea zilelor de glorie a acestei industrii.
Si acolo automatizarea a eliminat locurile de munca si alte industrii din domeniul energiei dau nastere la noi locuri de munca, nu insa si industria carbunelui.
Trump nu pricepe chestii fundamentale economice si prin urmare si solutiile sale sunt destinate esecului.
Explicat simplu si cu umor:
https://www.youtube.com/watch?v=aw6RsUhw1Q8
Cat despre automatizare si pierderea locurilor de munca sa nu imi spui ca de-aia mutau americanii fabricile auto in Mexic? ca acolo erau mai automatizati?
https://medium.com/americas-power-plan/wind-and-solar-are-our-cheapest-electricity-sources-now-what-do-we-do-b323082239de#.8u75wo77m
Job-urile dispar din industrii indiferent de locul unde sunt mutate. Se va intampla si la Dacia Pitesti. Delocalizarea este o alta cauza, insa asta este economia de piata. Orice interventie a lui Trump inseamna socialism etatist, unde statul se substituie factorilor economici si decide el in locul mecanismelor economiei de piata.
- A redus somajul la cel mai redus nivel in ultimii 16 ani incă din primele 60 de zile. Și contnuă să scadă
- Bursa s-a capitalizat cu peste $3000 de miliarde
-A deblocat construcția Keystone XL, bloctă de Obama timp de 8 ani.
-A anulat restricțiile guvernamentale absurde din minerit si extracția de hidrocarburi, relansând acete industrii. Scăderile de prețuri la cosumatori s-au văzut imediat.
- A anulat restricițiile federale stupide ce blocau cumpărarea de curent electric și gaze naturale din alte state reducând astfel facturile consumatorilor. Factura mea la curent electric(oricum jumate la prețul pe kW fațpă de cea a părinților mei din Ro) a ajuns la un 30%. Cea de la gaze e sub 20%. Facurile tale cu cât au scăzut în România?!
- Afacerile mici și mijlocii au cea mai mare creștere din ultimii 12 ani.
- A blocat primirea „refugiaților” din lumea musulmană
- A redus trecerile ilegale peste frontiera mexicană cu 45% încă dinainte de a construi zidul
- A scos SUA din TPT
- A forțat Mexisul și Canada să treacă la renegocierea NAFTA ce va începe în August
- A crescut dobânda de refinanțare a FED la 1.25% după ce Obama a ținut-o la 0 timp de 8 ani. Iar piața de capital nu s-a prăbușit așa cum proroceacu totți „expertii”
- A scos SUA din Acordul de la Paris (e drept că după 100 de zile)
- A reușit să treacă prin cameră anularea Obamacare (e drept că abia în ziua 105)
E enorm, Nu reușesc să-mi amintesc nici un alt prședinte care să fi făcut așa de mult într-un timp așa de scurt li sunt sigur că mi-au scăpat destule. Alte întrebări?!
- Bursa n-a crescut datorita lui Trump, nu exista nicio masura de stimulare economica; a crescut pe un fond de asteptare in vederea dereglementarii promise, aceeasi care a dus la criza financiara
- Keystone XL este redundant, exista deja traseu pentru transport, asta e doar o ruta mai scurta
- n-a relansat industria carbunelui, a anulat doar niste reglementari privind protectia mediului
- pretul energiei electrice a crescut in SUA in 2017 fata de 2016, eu platesc 0.15 ron/kwh, in SUA pretul e 0.51 ron/kwh
- IMM-urile n-au crescut datorita lui Trump pentru ca nu a luat nici o masura in favoarea lor
- imigratia a scazut in ian-apr, in mai a crescut din nou
- daca renegocierea NAFTA va semana cu retragerea din acordul de la Paris atunci va fi un dezatru economic
- nu Trump a crescut dobanda, ci FED
- renuntarea la acordul de la Paris este un esec, nu o victorie
- renuntarea la Obamacare se anunta deja un dezastru epic, cu cresteri de costuri si lasarea a milioane de oameni fara asigurare
Cu un palmares asa de "bogat" oare de ce increderea in Trump este la un minim istoric ?
- Vezi punctul anterior. E vorba de incredere. E vorba de faptul ca cele mai distructive reglementari ale lui Obama ce sugurmau economia au fost anulate. E vorba de concedierile masive ale agentuilro antidiscriminare si de mediu ce terorizau afacerile in toata tara. Tot ce=-i trebuie economiei ca sa mearga e sa nu te amesteci in ea. In ultimul an al lui Obama amestecul statului atinsese nivele dementiale. Bursa a fost pe butuci. Acum oamenii cheltuie mai mult si sunt increzatori in viitor.
- Pai daca Keysotne XL e redundant de ce sa nu-i lasi pe fraierii aia sa-l construiasca?! Nu vor nici un ban de la buget. Dimpotriva dau bani. E o constructie masiva care genereaza zeci de mii de locuri de munca pentru ani de zile si la final permite reducerea preturilor la combustibil si fluctuatiile pietei petrolului.
- Tocmai ca a relansat industria carbunelui si cea extractiva in general. Comenzile de masini pentru minerit au crescut in 4 luni cu 18% peste totalul lui 2016.
- Dereglementare este una din cauzele crizei financiare, banci lasate sa-si faca de cap pe principiul piata nu da gres niciodata; sa afirmi ca angajatii din agentiile de mediu tineau economia pe loc suna a conspiratie neserioasa, suna ca diversiunea cu DNA care nu lasa functionarii sa semneze actele de investitii; Obama a scos SUA din recesiune si a pus economia pe crestere
Obama Outperforms Reagan On Jobs, Growth And Investing
https://www.forbes.com/sites/adamhartung/2014/09/05/obama-outperforms-reagan-on-jobs-growth-and-investing/#709c05cd7701
- Keystone este deja functional, Keystone XL adauga doar o ruta mai scurta intre Hardisty si Steele City, insa cu probleme pentru mediului
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Keystone-pipeline-route.png
- De ani de zile scade energia electrica obtinuta din carbune, de la 52% in 1997 la 45% in 2009, 39% in 2014, 33% in 2015 si 30% in 2016
https://en.wikipedia.org/wiki/Coal_power_in_the_United_States
- Productia de carbune a scazut de la 1.1 milioane tone in 2006 la 728 milioane tone in 2016; numarul angajatilor din minerit este in scadere din anii "20 si joburile alea nu se vor mai intoarce in veci
https://en.wikipedia.org/wiki/Coal_mining_in_the_United_States
https://www.forbes.com/sites/timworstall/2017/03/29/mass-employment-in-coal-mining-is-never-coming-back-no-matter-trumps-promises-or-regulations/#743ada9971e8
The entire coal industry employs fewer people than Arby’s
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/03/31/8-surprisingly-small-industries-that-employ-more-people-than-coal/
- Despre IMM-uri vezi punctul 1. Se inchideau pe capete pana prin noiembrie 2016 si dintr-o data au inceput sa-si revina.
- Imigratia ilegala e cu 45% mai redusa in primele 5 luni ale anului comparativ cu perioada similara din 2016.
- De ce a tinut FED dobanda la 0% 8 ani si aridicat-o sub Trump de doua ori in 5 luni?
- De ce ar fi renegocierea NAFTA in interesul SUA un dezastru?! O fi un dezastru pentru UE ale carei produse intra prin SUA prin Mexic, dar nu pentru noi.
- De ce e iesirea din acordul de la Pris un dezastru?! Nu simt nevoia sa platesc nici un penny pe un hoax. Iar acordul ar fi urmat sa coste SUA zeci de mii de miliarde in urmatoarele decenii.
- Obamacare imi cere mie sa le platesc asigurarile celor ce nu sunt destul de saraci sa aiba o asiguirare sociala si nici nu vor sa si-o cumpere. Prefera sa fumeze si sa traga pe nas. Nu-i simt deloc lipsa. Obamacare a ridicat costurile serviciilor medicale prin taxele pe companiile de asiguirari, spitale, medicamente si instrumentar. Nimeni nu-si pierde asigurarea. Doar ca au libertatea sa nu si le mai cumpere. Cele mai ieftine pleaca de la pretul a 4 pachete de tigari/luna.
Increderea inTrump e la un minimm istoric according to whom?! Al sondajelor de opinie ce garantau cu probabilitate de 95% ca va pierde alegerile pana cu 2 ore inainte de a castiga peste 270 de electorri ? :)
https://www.eia.gov/electricity/monthly/epm_table_grapher.php?t=epmt_5_6_a
- Sub Obama s-au creat intre 11.5 si 15 milioane de locuri de munca
- Imigratia a scazut fata de 2016 insa in luna mai a crescut fata de aprile cu 40% si probabil va mai creste pe timpul verii
- FED a tinut dobanda scazuta pentru a stimula creditarea in economie; daca o tine prea mult risca sa creasca inflatia si sa se incalzeasca prea rapid economia
- Nafta a adus beneficii producatorilor din SUA prin scaderea costurilor de productie si consumatorilor prin produse mai ieftine; daca negocierile esueaza preturile vor creste si productia va scadea; e spaima tuturor reintoarcerea la razboaiele tarifare
- Potectia mediului nu e un hoax si nici incalzirea globala; acordul nu impunea nimic SUA, toti participantii si-au stabilit benevol targetul; aia cu zeci de mii de miliarde pierdere e pura fantezie
- Ostilitatea impotriva solidaritatii sociale e de plans nu de laudat; cum vrea America sa progreseze cu o natiune de bolnavi ? Ne intoarcem la legea junglei ?
- Majoritatea sondajelor arata asta. Sondajele au prezis castigarea votului popular de catre Hillary si nu s-au inselat, a avut cu 3 milioane mai multe voturi decat Trump
"Instanta a anuntat, de asemenea, ca urmeaza sa asculte argumentele privind legalitatea acestui ordin in luna octombrie, cand isi va relua activitatea."
Din citatul de mai sus înțeleg ca pana în Octombrie 2017 nu se va schimba nimic și "interdictia de calatorie in SUA pentru imigrantii din 6 tari musulmane" a lui Donald Trump rămâne suspendata și fără nici o valoare.
Dacă Pakistan sau Bangladesh, care sunt tot state musulmane, eliberează un pașaport, poți să ai încredere că acel pașaport nu a fost eliberat unui kamikaze. Dar dacă Yemen, Libia sau Sudan eliberează acel pașaport, nu poți să ai încredere.
Despre asta e vorba, nu despre rasism, xenofobie, naționalism și alte prăpăstii. Dar orice progresist trebuie neapărat să plângă la mormânt străin, că altfel nu se simte el însuși :)
Dar iranienilor ,,le lipseste ceva", ,,apuca de guler" SUA, in Siria, Yemen s.a.m.d.
Cu Pakistan sau India există un mecanism instant de verificate a validității pașapoartelor. Si ca să ne mai amuzăm un pic Iranul are indicele corupției semnificativ mai ridicat ca India sau Pakistan...
Intodeauna ,,stapanii" englezi incurajeaza ,,catelusi" ca tine ca poate sarii in in sus, si sa ,,apuce osul". Vezi sa nu-ti ,,ramana osul in gat" intr-o buna zi !
Rusia are capabilitatea de a afecta interesele strategice ale SUA intr-o masura infinit mai mare decat o poate avea vreodata Iranul si totusi cu Rusia vrea sa stranga relatiile, ceea ce duce cu gandul la relatii oculte intre Trump si Putin, in fond pentru asta e si anchetat.
Iranul nu este in acest moment decat un tap ispasitor. Iranul a fost si este atat impotriva al-Qaeda cat si impotriva ISIS. Arabia Saudita are o istorie lunga de sustinere a fundamentalismului islamic si Trump tocmai ce i-a mangaiat pe cap si i-a inarmat strasnic.
Asta arata lipsa de viziune si de discernamant politic. Trump bate cuie in talpile SUA.
Obama a rezolvat-o cu Iranul platindu-le o gramada de bani in schimbul unor promisiuni, asa cum a rezolvat-o si cu linia rosie din Siria, cum a rezolvat-o cu retragerea aiurea din Irak, cum rezolvat-o cu rusii, etc.
Fara a porni un nou razboi si doar prin eforturi diplomatice Obama a reusit sa elimine acest pericol.
Trump despre irak:
I still can’t believe we left Iraq without the oil. The dummies left Iraq (and Libya) without the oil!
Asemenea opinii nu fac decat sa reinvie valul de antiamericanism.
Trump despre Siria:
If Obama attacks Syria and innocent civilians are hurt and killed, he and the U.S. will look very bad!
Dupa ce a ajuns presedinte el insusi a ordonat atacuri asupra Siriei.
Remember, all these ‘freedom fighters’ in Syria want to fly planes into our buildings.
Dupa ce a ajuns presedinte i-a rasplatit generos cu arme de sute de miliarde pe adevaratii responsabili morali ai atacurilor de la 11 septembrie - sauditii.
Până la urmă Trump a făcut ceea ce e a promis în campanie și pentru care a fost votat. Îi ține pe oamenii ăia în țările lor minunate. Dincolo de interdicția de intrare a blocat pe cale administraivă acordările de vize pentru ei. Victoria d la curtea supremă are mai mult un efect simbolic.
Nimeni nu le simte lipsa.aici... Iar dacă chiar le vine dorul de ducă am auzit că sunt primiți cu brațele deschise în UE. Abia așteptați să mai primiți o cotă de migranți, Nu-i așa?!
Si oricum interdictia e temporara. Trump nu face decat sa sustina regimurile dictatoriale si radicale din Golf, care exporta ideologii fundamentaliste, in schimb se pune rau cu Iranul care lupta cu al-Qaeda si ISIS.
Si totusi Trump interzice Iranul si lasa liber Arabiei Saudite. Pentru orice om lucid asta este o gafa politica imensa. Isi ignora adevaratii dusmani si isi creeza altii imaginari.
Cât de rupt de realitate poate fi un progresist, încât să considere că războaiele civile la care participă Iranul sunt legitime?
Iranul are o propaganda anti-SUA de fatada, pentru consum intern, nu a fost implicata in sustinerea de atacuri impotriva SUA, iar amenintarea programului nuclear a fost rezolvata de Obama.
Arabia Saudita in schimb a sustinut ISIS si alte grupari radicale care au raspandit ideologia extremista in lume.
P.S Eu nu am afirmat ca razboaiele Iranului sunt legitime, ci doar ca nu afecteaza in mod direct SUA. Ce face Iranul face si Arabia Saudita in zona Golfului, insa Iranul nu exporta terorism international.
Dar asta inseamna ca ceilalti 6 judecatori au fost de alta opinie, altfel am fi avut acum repusa in vigoare interdictia asa cum a fost gandita de Trump. Asta e un semn rau pentru Trump pentru ca teoretic exista o majoritate de 5-4 a judecatorilor conservatori si totusi doar 3 dintre ei au fost de acord cu interdictia totala.
Deci nu aveai cum sa stii ca decizia a fost in unanimitate. Probabil esti naiv si crezi tot ce spune Trump. El a mentionat ca votul a fost 9-0. Inca o gafa.
Aceasta decizie este temporara, Curtea Suprema nu s-a pronuntat asupra constitutionalitatii acestei interdictii, se va decide in toamna cand vor incepe dezbaterile.
Terorismul e intradevar un flagel cumplit de care este imposibil sa te aperi aplicand legile ce protejeaza libertatile individuale...Americanii sunt foarte adaptati avand in vedere ca dinamica sociala si realitatile arata ca legile sunt intradevar depasite...Legile lui Trump nu vizeaza musulmanii asa cum urla presa ci doar tarile exportatoare de teroristi, tari in care gruparile teroriste au tabere de antrenament sau multi adepti...:)) In fapt, vizeaza tarile pe care nu le controleaza ei :))
Până una alta SUA au cele mai multe universități din topurile 10, 20, 50 si 100. România n-are niciuna în primele 700... Majoritatea premiilor Nobel în stiintele aplicative sunt de asemenea ale americanilor. România are unul singur, al unui român fugit in SUA :)
Am o puternică bănuială că anii '90-'00 au fost ani pierduți pentru omenire pe plan științific, pentru că Uncle Sam nu a mai avut competitori și s-a lenevit. Mă refer la tehnologii și descoperiri științifice complet noi; procesoarele mai rapide, telefoanele mobile, ecranele LCD, internetul, sistemul GPS sunt doar evoluții graduale ale unor invenții din perioada Războiului Rece.
Astept primul procesor rusesc sa ma lamuresc
Din astea 9 sunt în științele aplicative. Din astea 6 sunt ale unor chinezi ce trăiesc în SUA și le-au câștigat în SUA.
Zeci de mii din cei mai telentți și mai inteigenți studenți chinezi vin în SUA la studii anual. Cei mai buni au ocazia să rămână și rămân fără ezitare. Pleava se întoarce înapoi în China.
SUA au aproape 300 de premii Nobel în științele aplicative. De ce oare?!
Cum ,,creierele" pleaca din Romania, ajuta politicieni ca Dragnea sa ajunga la putere, care saraceste si mai mult Romania, adica pleaca alte ,,creiere". Si tot asa . Este un cerc vicios care ,,distrug" incet-incet statele care alimenteaza cu ,,creiere" SUA .
Ce-i oprește pe cjinezi să răstoare partidul comunist de la conducerea Chinei ca să-și păstreze talentele acasă?! Că uite că din Taiwan sau Singapore nu prea fug chinezii în SUA...
La fel cu Rusia. Ce-i oprește pe ruși să-l răstoarne pe Putler și să trăiască ca oamenii?! Respectiv să nu le mai fugă creierele unde văd cu ochii. Doar din 1990 încoace au ajuns în SUA aproape un milion de ruși, marea majoritate ingineri, medici și savanți. .
Și UE începe să piardă masiv creiere încă de la mijlocul deceniului trecut. Anual vin în SUA zeci de mii de ingineri și medici din UE, care s-au săturat să vă mai plătească pensiile și ajutoarele sociale. Iar UE importă în schimb savanți din Siria, Afganistan și Sudan. Din ăștia care fac bum-bum sau dau cu toporul prin public :)
Terorismul e intradevar un flagel cumplit de care este imposibil sa te aperi aplicand legile ce protejeaza libertatile individuale...Americanii sunt foarte adaptati avand in vedere ca dinamica sociala si realitatile arata ca legile sunt intradevar depasite...Legile lui Trump nu vizeaza musulmanii asa cum urla presa ci doar tarile exportatoare de teroristi, tari in care gruparile teroriste au tabere de antrenament sau multi adepti...:)) In fapt, vizeaza tarile pe care nu le controleaza ei :))
Pe de alta parte, referitor la inteligenta, probabilitatea ca in china sa apara cele mai multe genii e imensa...Cele mai insemnate inventii pentru omenire provin din china, ca alfabetul, tiparnita si praful de pusca (binele si raul)..China a fost retard mult timp datorita faptului ca ajunsese o tara de analfabeti caci mao a ucis pana si cel din urma invatator de la tara, a exterminat toti intelectualii...In prezent, statul chinez plateste mai bine decat sua si are mare grija de isteti...Priviti doar la istericalele lui Trump cand vine vorba despre china...Cu rabdarea specifica, acapareaza incet incent tot comertul mondial, in dauna sua...Nu racketele o sa-i ucida pe americani caci nimeni nu-i poate infrange militar dar precum in istorie toate imperiile s-au destramat din interior, cand o sa-i ia foamea pe acesti oameni obisnuiti cu abundenta, o sa vdem numeroase state printre care sigur statul negrilor si statul albilor( albi in sensul de caucazieni--tot in sua au fost descoperite aceste trasaturi umane specifice, nu-i asa?) ...Daca sunteti p,latit sa faceti lobby e ok dar daca faceti asta din convingere, atunci ar trebui sa vedeti bine ca sua se ideparteaza de europa si europa de sua..Statele unite au devenit prea agresive, au sarit calu
China e uriasul cu picioare de lut in toata povestea asta dar ii urati asa tare pe americani incat va afecteaza ratiunea. Succesul lor economic se bazeaza pe manipularea monedei si copierea produselor din Vest, aceeasi solutie cu a japonezilor in anii 60-70. Numai ca japonezi au copiat si imbunatatit si au renuntat la manipularea monedei. Numiti o singura masina chinezeasca comparabila cu Toyota sau Mazda si va dau dreptate cu geniul chinezesc.
Nu i nimeni creierele cu arcanul din lumea subdezvoltată. Se zbat ele să scape.
Renanul Gutenberg, a facut prima tiparnita europeana abia pe la 1435, adica cam 200 de ani mai tarziu.