Victorie majora pentru Donald Trump: Curtea Suprema din Statele Unite decide sa puna partial in aplicare ordinul privind interdictia de calatorie in SUA pentru imigrantii din 6 tari musulmane

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 26 iunie 2017, 19:39 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Captura YouTube
Donald Trump a inregistrat luni o victorie majora, Curtea Suprema din Statele Unite hotarand sa dea, partial, unda verde punerii in aplicare a ordinului executiv emis in luna martie privind restrictiile de calatorie pentru imigrantii din sase tari cu populatie majoritar musulmana, anunta Reuters.

Judecatorii au aprobat partial o cerere de urgenta a administratiei Trump de a pune in aplicare ordinul. Dezbaterile in instanta vor continua.

Practic, instanta a decis ca cetatenii din cele 6 tari sunt vizati de interdictia de a intra in SUA, cu exceptia celor care au o relatie de buna credinta cu o persoana sau entitate din Statele Unite.

Instanta a anuntat, de asemenea, ca urmeaza sa asculte argumentele privind legalitatea acestui ordin in luna octombrie, cand isi va relua activitatea.

Ordinul fusese emis la inceputul lunii martie si viza suspendarea acordarii de vize de intrare in Statele Unite pe o perioada de 90 de zile pentru cetatenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, tari cu populatie majoritar musulmana.

Aplicarea ordinului a fost pana acum suspendata in urma deciziilor mai multor instante din Statele Unite.

Decretul emis in luna martie este cea de-a doua varianta, dupa un ordin similar emis in luna ianuarie, care viza imigrantii din 7 tari - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen.

Presedintele american spunea, la acea vreme, ca decretul care vizeaza inchiderea frontierelor americane pentru anumiti refugiati si straini nu ii vizeaza in mod special pe musulmani.  "Sunt peste 40 de tari in lume cu o majoritate musulmana care nu sunt afectate de acest decret", spunea atunci liderul de la Casa Alba.

El a amintit atunci si ca, in anul 2011, administratia Obama a suspendat eliberarea vizelor pentru refugiatii irakieni pentru o perioada de 6 luni.4389 vizualizari

 • +5 (53 voturi)    
  Lumea cedeaza (Luni, 26 iunie 2017, 19:47)

  tiberius_p [utilizator]

  ...incetul cu intcetul tentatiilor nationaliste/rasiste/xenofobe si nu se va termina bine deloc. Istoria ne-a aratat in repetate randuri ca nu rezolvi nimic in felul asta, dar omenirea e o specie care invata greu, uneori deloc, si repeta in mod inconstient aceleasi greseli stupide. Hai sariti cu minusurile pe comentuariul meu comentatori destepti de pe hn, stiu ca sunteti multi...
  • +8 (40 voturi)    
   Trump e mai periculos decat ne inchipuim. (Luni, 26 iunie 2017, 19:56)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui tiberius_p

   Omul a cumparat pe toata lumea, nu stie altceva. E un ins de ultima speta ajuns pe filonul nationalist presedinte si va fi presedintele aruncat in strada de popor.
   • -8 (24 voturi)    
    Asa e! (Luni, 26 iunie 2017, 21:45)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Ne-a cumpărat mai ales pe noi, alegătorii lui. L-am votat fără prea mult entuziasm, dar tipul e o surpriză tot mai plăcută cu fiecare zi. N-am mai văzut până acum un politician care să se zbată atât de hotărât în a-și îndeplini toate promisiunile electorale si care chiar să găsească soluții pentru indeplinirea lor.

    E un orator penibil, dar stie să facă. Ailalti erau niște oratori străluciți da complet incapabili să-și îndeplinească promisiunile.
    • +11 (15 voturi)    
     Care realizari? (Marţi, 27 iunie 2017, 10:13)

     gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     La bilantul de 100 de zile n-a putut prezenta mari realizari. S-a laudat doar ca emis multe ordine executive. Ironia face ca l-a criticat pe Obama exact pentru acest motiv.

     Trump nu intelege provocarile lumii moderne, nu pricepe ca locurile de munca se pierd datorita automatizarii, el spera in mod zadarnic ca va aduce job-urile inapoi prin renegocierea tratatelor comerciale, asta nu va duce decat la razboaie comerciale, dar job-urile nu se vor reintoarce.

     Nu va rezolva problema pentru ca pleaca de la premise gresite. La fel si cu industria carbunelui, el spera sa reinvie mortul de la groapa, industria asta isi traiste ultimele zile si el da iluzii desarte celor care traiesc din amintirea zilelor de glorie a acestei industrii.
     Si acolo automatizarea a eliminat locurile de munca si alte industrii din domeniul energiei dau nastere la noi locuri de munca, nu insa si industria carbunelui.

     Trump nu pricepe chestii fundamentale economice si prin urmare si solutiile sale sunt destinate esecului.

     Explicat simplu si cu umor:
     https://www.youtube.com/watch?v=aw6RsUhw1Q8
     • -5 (11 voturi)    
      industria carbunelui are legatura cu energia (Marţi, 27 iunie 2017, 13:35)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

      Ieftina si sigura, in cantitatea dorita la momentul dorit.
      Cat despre automatizare si pierderea locurilor de munca sa nu imi spui ca de-aia mutau americanii fabricile auto in Mexic? ca acolo erau mai automatizati?
      • +3 (3 voturi)    
       Energia regenerabila (Marţi, 27 iunie 2017, 16:34)

       gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       este deja mai ieftina decat energia bazata pe combustibili fosili
       https://medium.com/americas-power-plan/wind-and-solar-are-our-cheapest-electricity-sources-now-what-do-we-do-b323082239de#.8u75wo77m

       Job-urile dispar din industrii indiferent de locul unde sunt mutate. Se va intampla si la Dacia Pitesti. Delocalizarea este o alta cauza, insa asta este economia de piata. Orice interventie a lui Trump inseamna socialism etatist, unde statul se substituie factorilor economici si decide el in locul mecanismelor economiei de piata.
     • -5 (11 voturi)    
      Uite aici (Marţi, 27 iunie 2017, 13:40)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

      Doar cele pe care mi le amintec la repezeală:

      - A redus somajul la cel mai redus nivel in ultimii 16 ani incă din primele 60 de zile. Și contnuă să scadă
      - Bursa s-a capitalizat cu peste $3000 de miliarde
      -A deblocat construcția Keystone XL, bloctă de Obama timp de 8 ani.
      -A anulat restricțiile guvernamentale absurde din minerit si extracția de hidrocarburi, relansând acete industrii. Scăderile de prețuri la cosumatori s-au văzut imediat.
      - A anulat restricițiile federale stupide ce blocau cumpărarea de curent electric și gaze naturale din alte state reducând astfel facturile consumatorilor. Factura mea la curent electric(oricum jumate la prețul pe kW fațpă de cea a părinților mei din Ro) a ajuns la un 30%. Cea de la gaze e sub 20%. Facurile tale cu cât au scăzut în România?!
      - Afacerile mici și mijlocii au cea mai mare creștere din ultimii 12 ani.
      - A blocat primirea „refugiaților” din lumea musulmană
      - A redus trecerile ilegale peste frontiera mexicană cu 45% încă dinainte de a construi zidul
      - A scos SUA din TPT
      - A forțat Mexisul și Canada să treacă la renegocierea NAFTA ce va începe în August
      - A crescut dobânda de refinanțare a FED la 1.25% după ce Obama a ținut-o la 0 timp de 8 ani. Iar piața de capital nu s-a prăbușit așa cum proroceacu totți „expertii”
      - A scos SUA din Acordul de la Paris (e drept că după 100 de zile)
      - A reușit să treacă prin cameră anularea Obamacare (e drept că abia în ziua 105)

      E enorm, Nu reușesc să-mi amintesc nici un alt prședinte care să fi făcut așa de mult într-un timp așa de scurt li sunt sigur că mi-au scăpat destule. Alte întrebări?!
      • +2 (6 voturi)    
       Defapt n-a facut nimic (Marţi, 27 iunie 2017, 16:42)

       gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

       - Trump n-a luat nici o masura de reducere a somajului, sunt efecte care decurg din mandatul lui Obama.
       - Bursa n-a crescut datorita lui Trump, nu exista nicio masura de stimulare economica; a crescut pe un fond de asteptare in vederea dereglementarii promise, aceeasi care a dus la criza financiara
       - Keystone XL este redundant, exista deja traseu pentru transport, asta e doar o ruta mai scurta
       - n-a relansat industria carbunelui, a anulat doar niste reglementari privind protectia mediului
       - pretul energiei electrice a crescut in SUA in 2017 fata de 2016, eu platesc 0.15 ron/kwh, in SUA pretul e 0.51 ron/kwh
       - IMM-urile n-au crescut datorita lui Trump pentru ca nu a luat nici o masura in favoarea lor
       - imigratia a scazut in ian-apr, in mai a crescut din nou
       - daca renegocierea NAFTA va semana cu retragerea din acordul de la Paris atunci va fi un dezatru economic
       - nu Trump a crescut dobanda, ci FED
       - renuntarea la acordul de la Paris este un esec, nu o victorie
       - renuntarea la Obamacare se anunta deja un dezastru epic, cu cresteri de costuri si lasarea a milioane de oameni fara asigurare

       Cu un palmares asa de "bogat" oare de ce increderea in Trump este la un minim istoric ?
       • -3 (5 voturi)    
        Mai gandeste-te 1/2 (Marţi, 27 iunie 2017, 18:44)

        Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

        - Principala masura de reducere a somajului a fost victoria sa. Dupa 24 de ani in care cea mai mare afacaere a lumii (SUA) a fost condusa doar de amatori, iata ca ajunge la butoane un profesionist. La sfarsitul mandatului lui Obama numarul americanilor fara nici o ocupatie ajunsese la 93 de milioane. Record absolut atat ca procent cat si ca numar. De 6 luni acest numar se reduce continuu.

        - Vezi punctul anterior. E vorba de incredere. E vorba de faptul ca cele mai distructive reglementari ale lui Obama ce sugurmau economia au fost anulate. E vorba de concedierile masive ale agentuilro antidiscriminare si de mediu ce terorizau afacerile in toata tara. Tot ce=-i trebuie economiei ca sa mearga e sa nu te amesteci in ea. In ultimul an al lui Obama amestecul statului atinsese nivele dementiale. Bursa a fost pe butuci. Acum oamenii cheltuie mai mult si sunt increzatori in viitor.

        - Pai daca Keysotne XL e redundant de ce sa nu-i lasi pe fraierii aia sa-l construiasca?! Nu vor nici un ban de la buget. Dimpotriva dau bani. E o constructie masiva care genereaza zeci de mii de locuri de munca pentru ani de zile si la final permite reducerea preturilor la combustibil si fluctuatiile pietei petrolului.

        - Tocmai ca a relansat industria carbunelui si cea extractiva in general. Comenzile de masini pentru minerit au crescut in 4 luni cu 18% peste totalul lui 2016.
        • +2 (2 voturi)    
         Trump nu pricepe economie (Miercuri, 28 iunie 2017, 10:56)

         gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

         - Daca principala masura de reducere a somajului a fost insasi alegerea sa atunci sa-i dam o punga de popcorn si sa-l lasam sa se uite la TV pana la sfarsitul mandatului; Trump e profesinist doar in falimente; Obama a redus somajul la jumatate https://timedotcom.files.wordpress.com/2017/01/170117_obamaemployment.jpg?w=560

         - Dereglementare este una din cauzele crizei financiare, banci lasate sa-si faca de cap pe principiul piata nu da gres niciodata; sa afirmi ca angajatii din agentiile de mediu tineau economia pe loc suna a conspiratie neserioasa, suna ca diversiunea cu DNA care nu lasa functionarii sa semneze actele de investitii; Obama a scos SUA din recesiune si a pus economia pe crestere

         Obama Outperforms Reagan On Jobs, Growth And Investing
         https://www.forbes.com/sites/adamhartung/2014/09/05/obama-outperforms-reagan-on-jobs-growth-and-investing/#709c05cd7701

         - Keystone este deja functional, Keystone XL adauga doar o ruta mai scurta intre Hardisty si Steele City, insa cu probleme pentru mediului
         https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Keystone-pipeline-route.png

         - De ani de zile scade energia electrica obtinuta din carbune, de la 52% in 1997 la 45% in 2009, 39% in 2014, 33% in 2015 si 30% in 2016
         https://en.wikipedia.org/wiki/Coal_power_in_the_United_States

         - Productia de carbune a scazut de la 1.1 milioane tone in 2006 la 728 milioane tone in 2016; numarul angajatilor din minerit este in scadere din anii "20 si joburile alea nu se vor mai intoarce in veci
         https://en.wikipedia.org/wiki/Coal_mining_in_the_United_States
         https://www.forbes.com/sites/timworstall/2017/03/29/mass-employment-in-coal-mining-is-never-coming-back-no-matter-trumps-promises-or-regulations/#743ada9971e8

         The entire coal industry employs fewer people than Arby’s
         https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/03/31/8-surprisingly-small-industries-that-employ-more-people-than-coal/
       • -3 (3 voturi)    
        De fapt 2/2 (Marţi, 27 iunie 2017, 18:47)

        Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

        - Nu exista pret unic al energiei in SUA. Variaza intr-un raport de 1 la 8. Lichidarea catorva reglementari din epoca Obama deschide piata nationala tuturor si probabil ca va lichida producatorii ineficienti ce traiau artificial vanzad energie "verde" la preturi oneroase.

        - Despre IMM-uri vezi punctul 1. Se inchideau pe capete pana prin noiembrie 2016 si dintr-o data au inceput sa-si revina.

        - Imigratia ilegala e cu 45% mai redusa in primele 5 luni ale anului comparativ cu perioada similara din 2016.

        - De ce a tinut FED dobanda la 0% 8 ani si aridicat-o sub Trump de doua ori in 5 luni?

        - De ce ar fi renegocierea NAFTA in interesul SUA un dezastru?! O fi un dezastru pentru UE ale carei produse intra prin SUA prin Mexic, dar nu pentru noi.

        - De ce e iesirea din acordul de la Pris un dezastru?! Nu simt nevoia sa platesc nici un penny pe un hoax. Iar acordul ar fi urmat sa coste SUA zeci de mii de miliarde in urmatoarele decenii.

        - Obamacare imi cere mie sa le platesc asigurarile celor ce nu sunt destul de saraci sa aiba o asiguirare sociala si nici nu vor sa si-o cumpere. Prefera sa fumeze si sa traga pe nas. Nu-i simt deloc lipsa. Obamacare a ridicat costurile serviciilor medicale prin taxele pe companiile de asiguirari, spitale, medicamente si instrumentar. Nimeni nu-si pierde asigurarea. Doar ca au libertatea sa nu si le mai cumpere. Cele mai ieftine pleaca de la pretul a 4 pachete de tigari/luna.

        Increderea inTrump e la un minimm istoric according to whom?! Al sondajelor de opinie ce garantau cu probabilitate de 95% ca va pierde alegerile pana cu 2 ore inainte de a castiga peste 270 de electorri ? :)
        • +2 (2 voturi)    
         Trump crede ca America e o corporatie (Miercuri, 28 iunie 2017, 2:28)

         gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

         - Pretul variaza peste tot in lume, ceea ce conteaza e ca media pretului este mai mare decat in 2016
         https://www.eia.gov/electricity/monthly/epm_table_grapher.php?t=epmt_5_6_a

         - Sub Obama s-au creat intre 11.5 si 15 milioane de locuri de munca

         - Imigratia a scazut fata de 2016 insa in luna mai a crescut fata de aprile cu 40% si probabil va mai creste pe timpul verii

         - FED a tinut dobanda scazuta pentru a stimula creditarea in economie; daca o tine prea mult risca sa creasca inflatia si sa se incalzeasca prea rapid economia

         - Nafta a adus beneficii producatorilor din SUA prin scaderea costurilor de productie si consumatorilor prin produse mai ieftine; daca negocierile esueaza preturile vor creste si productia va scadea; e spaima tuturor reintoarcerea la razboaiele tarifare

         - Potectia mediului nu e un hoax si nici incalzirea globala; acordul nu impunea nimic SUA, toti participantii si-au stabilit benevol targetul; aia cu zeci de mii de miliarde pierdere e pura fantezie

         - Ostilitatea impotriva solidaritatii sociale e de plans nu de laudat; cum vrea America sa progreseze cu o natiune de bolnavi ? Ne intoarcem la legea junglei ?

         - Majoritatea sondajelor arata asta. Sondajele au prezis castigarea votului popular de catre Hillary si nu s-au inselat, a avut cu 3 milioane mai multe voturi decat Trump
  • -15 (33 voturi)    
   nu meriti (Luni, 26 iunie 2017, 20:01)

   victor L [utilizator] i-a raspuns lui tiberius_p

   nici minusuri; doar sa nu fi bagat in seama cu logoreea ta.
  • +8 (28 voturi)    
   Deci până în Oct. 2017 nu se va schimba nimic! (Luni, 26 iunie 2017, 20:05)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui tiberius_p

   Citat:
   "Instanta a anuntat, de asemenea, ca urmeaza sa asculte argumentele privind legalitatea acestui ordin in luna octombrie, cand isi va relua activitatea."

   Din citatul de mai sus înțeleg ca pana în Octombrie 2017 nu se va schimba nimic și "interdictia de calatorie in SUA pentru imigrantii din 6 tari musulmane" a lui Donald Trump rămâne suspendata și fără nici o valoare.
   • -8 (22 voturi)    
    N-ai înțeles (Luni, 26 iunie 2017, 21:36)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    Suspendarea interdicției e anulată. Posesorii de vize din cele 6 țări musulmane nu mai pot intra în SUA decât dacă cei de la imigrari decid că au legături solide în SUA (de exemplu cei ce au lucrat acolo pentru guvernul SUA). În toamnă se continuă audierile și atunci se ia o decizie finală dacă interdictia e constituțională sau nu. Până atunci rămâne interdicția rămâne în efect.
  • -5 (35 voturi)    
   E vorba de state eșuate, nu de naționalism (Luni, 26 iunie 2017, 20:09)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui tiberius_p

   Propaganda progresistă insistă că e vorba de ”atate musulmane”, însă criteriul e altul: sunt state disfuncționale, în care autoritățile nu mai au nicio credibilitate.

   Dacă Pakistan sau Bangladesh, care sunt tot state musulmane, eliberează un pașaport, poți să ai încredere că acel pașaport nu a fost eliberat unui kamikaze. Dar dacă Yemen, Libia sau Sudan eliberează acel pașaport, nu poți să ai încredere.

   Despre asta e vorba, nu despre rasism, xenofobie, naționalism și alte prăpăstii. Dar orice progresist trebuie neapărat să plângă la mormânt străin, că altfel nu se simte el însuși :)
   • +8 (24 voturi)    
    Ce state esuate? (Luni, 26 iunie 2017, 22:11)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    Vrei sa zici ca Iranul este un stat esuat ?, in comparatie cu Bangladesh-ul, sau India ? Ce spui cu siguranta pasaportului eliberat de Pakistan?. Fi sigur ca un pasaport iranian este mai sigur.
    Dar iranienilor ,,le lipseste ceva", ,,apuca de guler" SUA, in Siria, Yemen s.a.m.d.
    • -7 (23 voturi)    
     Iranul e mai rău ca un stat eșuat (Marţi, 27 iunie 2017, 1:00)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

     Iranul e un stat fundamental ostil SUA. America e blestemată de cetățeni si de toată conducerea țării in fiecare vineri. SUA nu are nici măcar relații diplomatice cu Iranul. Care ar fi motivul pentru primirea iranienilor in SUA?

     Cu Pakistan sau India există un mecanism instant de verificate a validității pașapoartelor. Si ca să ne mai amuzăm un pic Iranul are indicele corupției semnificativ mai ridicat ca India sau Pakistan...
     • +7 (13 voturi)    
      ,,Indice de coruptie" stabilit de (Marţi, 27 iunie 2017, 10:19)

      Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      englezii din SUA, care sunt ,,stapanii" indienilor si care sunt de altfel si ,,stapanii tai" .
      Intodeauna ,,stapanii" englezi incurajeaza ,,catelusi" ca tine ca poate sarii in in sus, si sa ,,apuce osul". Vezi sa nu-ti ,,ramana osul in gat" intr-o buna zi !
      • -5 (9 voturi)    
       Așa?! (Marţi, 27 iunie 2017, 13:43)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

       Păi dacă e așa de fain și de bine în Iran, ce mai altepți?! N-ai ajuns încă la Teheran?!
     • +8 (14 voturi)    
      Problema cu Iranul (Marţi, 27 iunie 2017, 10:22)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      a fost rezolvata de Obama, insa Trump, ca orice demagog are nevoie de un dusman pe care sa-l demonieze si pe spatele caruia sa-si creeze imaginea de aparator al natiei.

      Rusia are capabilitatea de a afecta interesele strategice ale SUA intr-o masura infinit mai mare decat o poate avea vreodata Iranul si totusi cu Rusia vrea sa stranga relatiile, ceea ce duce cu gandul la relatii oculte intre Trump si Putin, in fond pentru asta e si anchetat.

      Iranul nu este in acest moment decat un tap ispasitor. Iranul a fost si este atat impotriva al-Qaeda cat si impotriva ISIS. Arabia Saudita are o istorie lunga de sustinere a fundamentalismului islamic si Trump tocmai ce i-a mangaiat pe cap si i-a inarmat strasnic.

      Asta arata lipsa de viziune si de discernamant politic. Trump bate cuie in talpile SUA.
      • -5 (11 voturi)    
       ha ha (Marţi, 27 iunie 2017, 13:39)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

       asta cu problema Iranului rezolvata de Obama e din seria "Sa radem cu Obamistii"
       Obama a rezolvat-o cu Iranul platindu-le o gramada de bani in schimbul unor promisiuni, asa cum a rezolvat-o si cu linia rosie din Siria, cum a rezolvat-o cu retragerea aiurea din Irak, cum rezolvat-o cu rusii, etc.
       • +3 (5 voturi)    
        Nu vad logica (Marţi, 27 iunie 2017, 16:53)

        gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

        Iranul avea un program nuclear care reprezenta o amenintare la adresa securitatii SUA, de aceea s-a facut si scutul de la Deveselu.

        Fara a porni un nou razboi si doar prin eforturi diplomatice Obama a reusit sa elimine acest pericol.

        Trump despre irak:
        I still can’t believe we left Iraq without the oil. The dummies left Iraq (and Libya) without the oil!

        Asemenea opinii nu fac decat sa reinvie valul de antiamericanism.

        Trump despre Siria:
        If Obama attacks Syria and innocent civilians are hurt and killed, he and the U.S. will look very bad!

        Dupa ce a ajuns presedinte el insusi a ordonat atacuri asupra Siriei.

        Remember, all these ‘freedom fighters’ in Syria want to fly planes into our buildings.
        Dupa ce a ajuns presedinte i-a rasplatit generos cu arme de sute de miliarde pe adevaratii responsabili morali ai atacurilor de la 11 septembrie - sauditii.
      • -6 (10 voturi)    
       De fapt (Marţi, 27 iunie 2017, 13:49)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

       Obama n-a rezolvat nimic a agravat o situație ce era oricum albastră. Dar se va rezolva i asta.

       Până la urmă Trump a făcut ceea ce e a promis în campanie și pentru care a fost votat. Îi ține pe oamenii ăia în țările lor minunate. Dincolo de interdicția de intrare a blocat pe cale administraivă acordările de vize pentru ei. Victoria d la curtea supremă are mai mult un efect simbolic.

       Nimeni nu le simte lipsa.aici... Iar dacă chiar le vine dorul de ducă am auzit că sunt primiți cu brațele deschise în UE. Abia așteptați să mai primiți o cotă de migranți, Nu-i așa?!
       • +3 (5 voturi)    
        De fapt (Marţi, 27 iunie 2017, 17:01)

        gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        cei care promoveaza wahhabismul, acea doctrina a islamului radical sunt liberi sa vina in SUA. Sunt bineveniti toti sponsorii miscarilor radicale din Orientul Mijlociu. Asa e cand arunci cu sute de miliarde de dolari ca sa-ti cumperi libertatea de circulatie.

        Si oricum interdictia e temporara. Trump nu face decat sa sustina regimurile dictatoriale si radicale din Golf, care exporta ideologii fundamentaliste, in schimb se pune rau cu Iranul care lupta cu al-Qaeda si ISIS.
    • -11 (15 voturi)    
     Iranul exportă milițiile Hezbollah (Marţi, 27 iunie 2017, 2:26)

     Harald [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

     Iranul e mai rău decât un stat eșuat, Iranul exportă zeci de mii de ”revoluțioinari” din ”Partidul lui Dumnezeu” (asta înseamnă literal Hezbollah).
     • +9 (13 voturi)    
      Iranul are conflicte (Marţi, 27 iunie 2017, 10:27)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Harald

      regionale cu Israelul si este un rival al Arabiei Saudite, insa nu exporta terorism international asa cum o face Arabia Saudita. Atacatorii din 11 septembrie 2001 erau majoritari din Arabia Saudita. ISIS a fost sustinuta la inceput de Arabia Saudita ca un proxy in razboiul cu regimul lui Assad, acum toata lumea suporta consecintele acelei miscari criminale.

      Si totusi Trump interzice Iranul si lasa liber Arabiei Saudite. Pentru orice om lucid asta este o gafa politica imensa. Isi ignora adevaratii dusmani si isi creeza altii imaginari.
      • -6 (14 voturi)    
       Nici rușii din Crimeea nu sunt teroriști (Marţi, 27 iunie 2017, 12:29)

       Harald [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

       E adevărat că Iranul nu exportă teroriști, dar exportă zeci de mii de ”oameni în negru”, la fel cum au trimis rușii în Crimeea ”omuleți verzi”. Nici ei nu erau teroriști, dar au anexat Crimeea la Rusia.

       Cât de rupt de realitate poate fi un progresist, încât să considere că războaiele civile la care participă Iranul sunt legitime?
       • +3 (5 voturi)    
        Iranul e implicat (Marţi, 27 iunie 2017, 17:10)

        gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        in conflicte regionale, dar la fel sunt multe alte state din zona. Trump si-a ales ca aliat Arabia Saudita promotoare a fundamentalismului islamic, in schimb si-a facut dusman Iranul, care nu a afectat interesele de securitate ale SUA si care lupta impotriva al-Qaeda si ISIS.

        Iranul are o propaganda anti-SUA de fatada, pentru consum intern, nu a fost implicata in sustinerea de atacuri impotriva SUA, iar amenintarea programului nuclear a fost rezolvata de Obama.

        Arabia Saudita in schimb a sustinut ISIS si alte grupari radicale care au raspandit ideologia extremista in lume.

        P.S Eu nu am afirmat ca razboaiele Iranului sunt legitime, ci doar ca nu afecteaza in mod direct SUA. Ce face Iranul face si Arabia Saudita in zona Golfului, insa Iranul nu exporta terorism international.
 • -3 (13 voturi)    
  Faceti si voi un reportaj complet. (Luni, 26 iunie 2017, 20:04)

  DanIoan [utilizator]

  Interdictia a intrat in vigoare, dar practic, nu afecteaza decat turistii. Oricine cu treaba sau rude poate intra in continuare.
  • -5 (19 voturi)    
   Mai interesează-te (Luni, 26 iunie 2017, 21:50)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui DanIoan

   Tu ai idee ce înseamnă "legături solide" ?! Până ce ăștia le dovedesc, le expiră vizele...
 • -9 (25 voturi)    
  About time (Luni, 26 iunie 2017, 20:36)

  Nyk1 [utilizator]

  Mulțumim, Neil Gorsuch!
  • -8 (18 voturi)    
   Decizia a fost oricum unanimă (Luni, 26 iunie 2017, 21:37)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   La faza asta Gorsuch nu a făcut nici o diferență...
   • +8 (12 voturi)    
    De unde stii ca a fost unanima ? (Marţi, 27 iunie 2017, 13:32)

    maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Decizia Curtii Supreme a fost "per curiam", adica votul individual al judecatorilor nu este mentionat. S-au mentionat doar 3 opinii separate ale unor judecatori conservatori: Clarence Thomas, Samuel Alito, Neil Gorsuch, care au fost in favoarea interziceri totale, fara exceptii a intrarii in SUA a cetatenilor din tarile mentionate.

    Dar asta inseamna ca ceilalti 6 judecatori au fost de alta opinie, altfel am fi avut acum repusa in vigoare interdictia asa cum a fost gandita de Trump. Asta e un semn rau pentru Trump pentru ca teoretic exista o majoritate de 5-4 a judecatorilor conservatori si totusi doar 3 dintre ei au fost de acord cu interdictia totala.

    Deci nu aveai cum sa stii ca decizia a fost in unanimitate. Probabil esti naiv si crezi tot ce spune Trump. El a mentionat ca votul a fost 9-0. Inca o gafa.

    Aceasta decizie este temporara, Curtea Suprema nu s-a pronuntat asupra constitutionalitatii acestei interdictii, se va decide in toamna cand vor incepe dezbaterile.
    • -5 (11 voturi)    
     Pentru că scrie pe site-ul curții (Marţi, 27 iunie 2017, 13:51)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

     Decizia de deblocare și amânare a audierilor pentru Octombrie a fost unanimă.
     • +5 (9 voturi)    
      Pai, asta e irelevant (Marţi, 27 iunie 2017, 14:10)

      maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      ca se refera la decizia de a accepta cazul spre discutie, atat si nimic mai mult. Decizia de a ridica interdictia nu a fost unanima, au fost 3 pozitii cu o parere diferita si au fost in minoritate, altfel interdictia s-ar fi aplicat in totalitate.
 • -3 (13 voturi)    
  Americanii trebuie protejati, baietilor (Luni, 26 iunie 2017, 23:29)

  vudejea [utilizator]

  Citeam zilele trecute ca 7% din americani cred ca ciocolata cu lapte e produsa de vacile maro...Daca aveti prieteni in America o sa va spuna ca majoritatea americanilor sunt niste "isteti" plini de sine prinsi in jocuri si conveniente sociale ca moda, felul de a te purta si de a manca...De exemplu, a fost o intreaga polemica nationala si s-a ras mult pe seama celor care mananca pizza cu ketchup...Traiesc atat de bine, statul avand mare grija de ei incat pur si simplu devin retard...Creierul e un organ ca oricare alt organ iar organele nefolosite se atrofiaza...SUA obisnuieste sa-si cumpere inteligenta...Dar asta e pe langa subiect!
  Terorismul e intradevar un flagel cumplit de care este imposibil sa te aperi aplicand legile ce protejeaza libertatile individuale...Americanii sunt foarte adaptati avand in vedere ca dinamica sociala si realitatile arata ca legile sunt intradevar depasite...Legile lui Trump nu vizeaza musulmanii asa cum urla presa ci doar tarile exportatoare de teroristi, tari in care gruparile teroriste au tabere de antrenament sau multi adepti...:)) In fapt, vizeaza tarile pe care nu le controleaza ei :))
  • -7 (17 voturi)    
   Ce vorbești?! (Marţi, 27 iunie 2017, 1:15)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui vudejea

   Fără tehnologia americană nu ai acea cum să te produci pe forumuri pentru că nu ar exista microprocesoare, sisteme de operare, calculatoare, tablete, sateliți de comunicații, telefoane mobile, etc. Așa că ar trebui să-ți reverși înțelepciunea exclusiv prin cârciumile de mahala.

   Până una alta SUA au cele mai multe universități din topurile 10, 20, 50 si 100. România n-are niciuna în primele 700... Majoritatea premiilor Nobel în stiintele aplicative sunt de asemenea ale americanilor. România are unul singur, al unui român fugit in SUA :)
   • +3 (17 voturi)    
    Fără URSS... (Marţi, 27 iunie 2017, 3:09)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    ...care să-i motiveze pe yankei să dezvolte tehnologiile respective, mai întâi pentru aplicații militare, nici tu nu ai fi postat comentariul de mai sus.

    Am o puternică bănuială că anii '90-'00 au fost ani pierduți pentru omenire pe plan științific, pentru că Uncle Sam nu a mai avut competitori și s-a lenevit. Mă refer la tehnologii și descoperiri științifice complet noi; procesoarele mai rapide, telefoanele mobile, ecranele LCD, internetul, sistemul GPS sunt doar evoluții graduale ale unor invenții din perioada Războiului Rece.
    • -5 (19 voturi)    
     Deci e meritul urss? Hahahaha (Marţi, 27 iunie 2017, 4:40)

     Wanheda [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

     Tare dtramb mai esti in logica. Pe acelasi principiu, unde e uresese acum???
    • -5 (9 voturi)    
     fara URSS (Marţi, 27 iunie 2017, 13:42)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

     am fi vorbit inca la telefoane cu fir
     Astept primul procesor rusesc sa ma lamuresc
   • +8 (14 voturi)    
    Nu confunda America cu Trump (Marţi, 27 iunie 2017, 10:30)

    gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Si nu uita cate creiere importa SUA din alte tari.
    • -5 (11 voturi)    
     Păi Rusia și China de ce nu importă creiere? (Marţi, 27 iunie 2017, 13:58)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

     China are 12 premii Nobel, Mai puțin ca Danemarca și Belgia :)


     Din astea 9 sunt în științele aplicative. Din astea 6 sunt ale unor chinezi ce trăiesc în SUA și le-au câștigat în SUA.

     Zeci de mii din cei mai telentți și mai inteigenți studenți chinezi vin în SUA la studii anual. Cei mai buni au ocazia să rămână și rămân fără ezitare. Pleava se întoarce înapoi în China.

     SUA au aproape 300 de premii Nobel în științele aplicative. De ce oare?!
     • +3 (5 voturi)    
      Rusia si China (Marţi, 27 iunie 2017, 17:14)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      nu au infrastructura si banii Americii. Insa nu vad legatura. Eu doar am spus ca avansul tehnologic al SUA nu se datoreaza exclusiv americanilor, multi cercetatori straini au contribuit la succesul SUA. Si oricum nu exista american pur, ei sunt oricum un amestec de rase si etnii.
    • 0 (6 voturi)    
     SUA nu importa creiere ! (Marţi, 27 iunie 2017, 14:06)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

     Creierele vin singure, atrase de nivelul de viata ridicat.
     Cum ,,creierele" pleaca din Romania, ajuta politicieni ca Dragnea sa ajunga la putere, care saraceste si mai mult Romania, adica pleaca alte ,,creiere". Si tot asa . Este un cerc vicios care ,,distrug" incet-incet statele care alimenteaza cu ,,creiere" SUA .
     • -4 (8 voturi)    
      Păi păstrați-le! (Marţi, 27 iunie 2017, 14:23)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

      Cine vă oprește să le păstrați?! De ce îl alegi pe Dragnea dacă te îngjijorează plecarea creierelor din România?!

      Ce-i oprește pe cjinezi să răstoare partidul comunist de la conducerea Chinei ca să-și păstreze talentele acasă?! Că uite că din Taiwan sau Singapore nu prea fug chinezii în SUA...

      La fel cu Rusia. Ce-i oprește pe ruși să-l răstoarne pe Putler și să trăiască ca oamenii?! Respectiv să nu le mai fugă creierele unde văd cu ochii. Doar din 1990 încoace au ajuns în SUA aproape un milion de ruși, marea majoritate ingineri, medici și savanți. .

      Și UE începe să piardă masiv creiere încă de la mijlocul deceniului trecut. Anual vin în SUA zeci de mii de ingineri și medici din UE, care s-au săturat să vă mai plătească pensiile și ajutoarele sociale. Iar UE importă în schimb savanți din Siria, Afganistan și Sudan. Din ăștia care fac bum-bum sau dau cu toporul prin public :)
     • +2 (2 voturi)    
      Irelevant (Marţi, 27 iunie 2017, 17:16)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

      daca sunt atrase sau merg singure. Important e ca SUA beneficiaza de import de inteligenta, nu este doar meritul exclusiv al americanilor.
 • -3 (7 voturi)    
  Americanii trebuie protejati, baietilor (Luni, 26 iunie 2017, 23:29)

  vudejea [utilizator]

  Citeam zilele trecute ca 7% din americani cred ca ciocolata cu lapte e produsa de vacile maro...Daca aveti prieteni in America o sa va spuna ca majoritatea americanilor sunt niste "isteti" plini de sine prinsi in jocuri si conveniente sociale ca moda, felul de a te purta si de a manca...De exemplu, a fost o intreaga polemica nationala si s-a ras mult pe seama celor care mananca pizza cu ketchup...Traiesc atat de bine, statul avand mare grija de ei incat pur si simplu devin retard...Creierul e un organ ca oricare alt organ iar organele nefolosite se atrofiaza...SUA obisnuieste sa-si cumpere inteligenta...Dar asta e pe langa subiect!
  Terorismul e intradevar un flagel cumplit de care este imposibil sa te aperi aplicand legile ce protejeaza libertatile individuale...Americanii sunt foarte adaptati avand in vedere ca dinamica sociala si realitatile arata ca legile sunt intradevar depasite...Legile lui Trump nu vizeaza musulmanii asa cum urla presa ci doar tarile exportatoare de teroristi, tari in care gruparile teroriste au tabere de antrenament sau multi adepti...:)) In fapt, vizeaza tarile pe care nu le controleaza ei :))
 • +3 (19 voturi)    
  Amerloc suna urat asa ca va zic domnule (Marţi, 27 iunie 2017, 3:16)

  vudejea [utilizator]

  , chiar domnule draga va zic...Desfacet capacul la telefon, la gps, la laptop si la computer si scrie acolo unde-s facute...Or poate vreti sa spuneti ca americanii le-au dat (comanda speciala ruseasca) sovieticilor tehnologia sa iasa primii in spatiu ..Sau procesoarele de la la rachetutze si sisteme de cumunicatii si ghidare...Daca vreti sa vedeti cu adevarat atunci vedeti ca cineva se pricepe excelent sa-si faca reclama, indiferent ce vinde, calculatoare sau rackete...Comertul tine sua si daca au facut ceva e pentru profit...Daca apare o companie mica si stralucita in uganda, o coplesesc cu banii si devine brand usa...Apropo, iphon-ul joaca la pitici fata de ultimul telefon xiaomi...Asa-i ca nici nu stiati de acesta chinezarie?

  Pe de alta parte, referitor la inteligenta, probabilitatea ca in china sa apara cele mai multe genii e imensa...Cele mai insemnate inventii pentru omenire provin din china, ca alfabetul, tiparnita si praful de pusca (binele si raul)..China a fost retard mult timp datorita faptului ca ajunsese o tara de analfabeti caci mao a ucis pana si cel din urma invatator de la tara, a exterminat toti intelectualii...In prezent, statul chinez plateste mai bine decat sua si are mare grija de isteti...Priviti doar la istericalele lui Trump cand vine vorba despre china...Cu rabdarea specifica, acapareaza incet incent tot comertul mondial, in dauna sua...Nu racketele o sa-i ucida pe americani caci nimeni nu-i poate infrange militar dar precum in istorie toate imperiile s-au destramat din interior, cand o sa-i ia foamea pe acesti oameni obisnuiti cu abundenta, o sa vdem numeroase state printre care sigur statul negrilor si statul albilor( albi in sensul de caucazieni--tot in sua au fost descoperite aceste trasaturi umane specifice, nu-i asa?) ...Daca sunteti p,latit sa faceti lobby e ok dar daca faceti asta din convingere, atunci ar trebui sa vedeti bine ca sua se ideparteaza de europa si europa de sua..Statele unite au devenit prea agresive, au sarit calu
  • -5 (11 voturi)    
   Bati campii cu voiosie (Marţi, 27 iunie 2017, 5:48)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui vudejea

   In primul rand USA nu este un imperiu este o uniune de state independente care, atentie, au votat democratic sa faca parte din USA. In al doilea rand, china nu a inventat nimic din ceea ce produce. 99% dintre produsele "made in china" sunt cu tehnologie din vest. Au fost folositi ca forta de munca, atata timp cat au fost ieftini. Acum cand nu mai sunt, companiile isi muta productia in tarile invecinate, cambodgia, filipine, etc. Economia chinei a inceput sa o ia la vale deja. Sute de miliarde de dolari ies anual din china si se opresc in europa de vest si nord america. Absolut toti intreprinzatorii chinezi aleg sa-si investeasca banii oriunde altundeva decat china din cauza coruptiei generaluzate si nesigurantei zile de maine cu un guvern comunist la putere. Banca centrala incearca din greu sa contrabalanseze acest lucru (si pina acum vreo doi ani a facut-o cu succes) dar acum lucrurile au luat o intorsatura si mai negativa de cand guvernul a introdus legi pt a "raci" piata imobiliara. Dezvoltatorii imobiliari isi retrag investitiile si pleaca in alte parti ale asiei. Si inca multe altele. Dar tu da-i inainte.
  • -3 (11 voturi)    
   Uau, xiaomi vs iPhone (Marţi, 27 iunie 2017, 13:57)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui vudejea

   dar ce ziceti de xiaomi vs samsung vs HTC.
   China e uriasul cu picioare de lut in toata povestea asta dar ii urati asa tare pe americani incat va afecteaza ratiunea. Succesul lor economic se bazeaza pe manipularea monedei si copierea produselor din Vest, aceeasi solutie cu a japonezilor in anii 60-70. Numai ca japonezi au copiat si imbunatatit si au renuntat la manipularea monedei. Numiti o singura masina chinezeasca comparabila cu Toyota sau Mazda si va dau dreptate cu geniul chinezesc.
  • -4 (10 voturi)    
   Ghinion! (Marţi, 27 iunie 2017, 14:01)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui vudejea

   Cam toți chinezii deștepți ajung în SUA și se zbat să rămână aici sau măcar în Europa de vest. Ăia mai săraci cu duhul rămân în patrie.

   Nu i nimeni creierele cu arcanul din lumea subdezvoltată. Se zbat ele să scape.
  • +4 (6 voturi)    
   Nu bate campii cu tiparul din China ! (Marţi, 27 iunie 2017, 14:48)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui vudejea

   Prima tiparnita cu litere mobile a fost facuta in Koreea de Nord, in timpul dinastiei Goryeo ( un stat nord- korean mai mic, de langa granita cu Rusia actuala). Prima carte tiparita cu tipar cu litere mobile, este carteea nord-koreana ,,Sangjeong Gogeum Yemun" la 1234. Chinezii se pare ca au fost primii care au produs stampile cu maxim 2 litere mobile, cu un secol mai inainte (din relatarile invatatului chinez Pan Jixing- Nu a ramas nici o astfel de stampila pana in zilele noastre)
   Renanul Gutenberg, a facut prima tiparnita europeana abia pe la 1435, adica cam 200 de ani mai tarziu.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă