Aproximativ 200 de combatanti inarmati au atacat miercuri un detasament al armatei filipineze si s-au retras apoi intr-o scoala dintr-o localitate situata la 160 km de Marawi, oras care se confrunta cu o insurectie islamista in sudul Filipinelor, a informat politia locala, potrivit AFP, citata deAgerpres.

Armata filipineza lupta cu rebeli musulmaniFoto: Captura AlJazeera.net

UPDATE 16.03 Armata filipineza a anuntat ca militantii islamisti au fugit din scoala, lasand in urma, teferi, 31 de ostatici, printre care si 12 copii, dupa o ce s-au confruntat intreaga zi cu fortele guvernamentale.

Atacul a avut loc in zori, inainte de ora deschiderii.

El a declarat postului de radio local ca atacul asupra detasamentului de militari ar putea sa fie o diversiune pentru a-i ajuta pe islamistii implicati in insurectia din Marawi.

Oficialul citat a spus ca barbatii inarmati provin probabil din gruparea Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), o factiune disidenta a Frontului Islamic de Eliberare Moro (MILF), principala grupare rebela musulmana din tara, cu care guvernul a lansat negocieri de pace.

Violentele au inceput la 23 mai intre trupe filipineze si militanti islamisti inarmati ce sustin gruparea jihadista Statul Islamic si care au preluat controlul asupra unei parti a orasului majoritar musulman Marawi, din insula Mindanao, in sudul arhipelagului.