Donald Trump a spus marti ca eforturile Chinei de a convinge Coreea de Nord sa renunte la programul nuclear au esuat, presedintele SUA inasprind discursul la adresa Phenianului dupa moartea unui student american care fusese incarcerat in de regimul Kim Jong Un, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump isi pusese sperantele intr-o cooperare mai buna cu China pentru ca aceasta sa isi exercite influenta asupra Coreii de Nord, bazandu-se mult pe ajutorul presedintelui Xi Jinping.

Cei doi lideri au tinut un summit important in aprilie in Florida, iar Trump l-a laudat pe Xi, ferindu-se, totodata, sa critice China pentru practicile comerciale.

“Desi apreciez enorm eforturile presedintelui Xi si ale Chinei de a ajuta cu Coreea de Nord, nu a functionat. Macar stim ca China a incercat”, a scris Trump pe Twitter.

“Cred ca presedintele dezvaluie putin frustrare. El semnaleaza altora ca intelege ca aceasta chestiune nu functioneaza si incearca sa se apere, sa se justifice, spunand ca macar a incercat, spre deosebire de altii care nici macar nu au facut asta”, a apreciat Christopher Hill, fost ambasador american in Coreea de Sud.