Autorul atentatului jihadist esuat impotriva jandarmilor, luni, pe Champs-Elysees, a "murit in urma unui stop cardio-respirator", cauzat probabil de "un efect de suflu" si de "inhalarea de fum", a declarat marti o sursa apropiata dosarului - confirmand astfel o informatie dezvaluita de TF1 - pentru AFP.

Adam D., in varsta de 31 de ani, a intrat luni, cu putin inainte de ora locala 16.00 (17.00, ora Romaniei), intr-un furgon apartinand jandarmeriei, pe celebrul bulevard parizian, cu masina sa, in care aflau doua butelii de gaz inchise, fara dispozitiv de aprindere, si mii de piese de munitie, potrivit news.ro.

Anchetatorii cred ca barbatul, pe numele caruia exista o fisa S din 2015, din cauza apartenentei sale la miscarea islamista radicala, cauta "sa-si arunce vehiculul in aer dupa un mod de operare care ramane de stabilit", dar care nu a functionat, potrivit acestei surse.

La putin timp dupa coliziune, berlina a luat foc dintr-o cauza inca necunoscuta.

Fortele de ordine l-au scos pe sofer din habitaclu, plin de fum.

Atacatorul a murit la putin timp dupa aceea, din cauza unui "stop cardio-respirator, cauzat probabil de un efect al suflului si inhalarii de fum", a precizat aceasta sursa.

Adam D. a lasat o scrisoare testament in care jura credinta liderului gruparii Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat marti o sursa apropiata anchetei.