Un barbat inarmat a intrat intentionat cu masina intr-o duba a jandarmeriei pe celebrul bulevard Champs-Elysees din Paris, fara a face victime, la cateva sute de metri de locul unde un politist a fost ucis de un jihadist in urma cu doua luni, scrie AFP.

Barbatul care conducea masina a murit, potrivit ministrului de Interne Gerard Collomb, care a evocat o "tentativa de atentat".

"Inca o data fortele de securitate din Franta au fost vizate", a declarat el. Potrivit acestuia, masina continea "un anumit numar de arme, explozibil care permitea eventual aruncarea in aer a celeilalte masini".

Butelii de gaz, o pusca de asalt kalashnikov si pistoate au fost gasite in masina, a precizat o sursa din politie.

------

UPDATE 18:40 In masina atacatorului au fost gasite butelii cu gaz, pistoale si un kalashnikov

UPDATE 18:36 Atacatorul a murit

UPDATE 17:50 Masina a explodat in urma impactului si o arma a fost gasita asupra soferului, au declarat pentru AFP surse concordante.

Pista unui act voluntar este de acum privilegiata de anchetatori. Soferul, intins la pamant si inconstient, este "ranit grav", potrivit unei surse aproapiate dosarului.

Barbatul este inconstient in urma incidentului si masina sa este in flacari, au precizat surse politienesti, care nu au putut preciza daca este vorba de un accident sau un act intentionat.

Un important dispozitiv de securitate a fost amplasat in zona iar politia recomanda populatiei sa evite artera aflata in inima capitalei franceze.

Vom reveni cu amanunte