Nave umanitare au salvat joi peste 1.000 de migranti, din noua barci de cauciuc si de lemn, in largul coastei Libiei, a anuntat Paza de Coasta italiana, citata de Reuters.

Vos Hestia, operata de Save the Children, a salvat peste 100 de migranti, majoritatea din Bangladesh. Ei pluteau intr-o barca de cauciuc la aproximativ 35 de kilometri distanta de coasta Libiei, in ape internationale, potrivit news.ro.

De asemenea, o organizatie neguvernamentala, Proactiva Open Arms, a anuntat joi pe Twitter ca oficiali din Paza de Coasta libiana au tras in aer, ca act de intimidare, in timp ce salva 11 oameni dintr-o barca mica. Nimeni nu a fost ranit si migrantii au fost urcati la bordul unui vas umanitar.

Paza de Coasta libiana nu a comentat informatiile.

Peste 65.000 de migranti au ajuns de la inceputul anului in Italia, cu aproape 18% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut.

De cand Uniunea Europeana si Turcia au convenit sa opreasca fluxul de migranti catre Grecia, anul trecut, Italia a devenit principalul punct de intrare in Europa pentru refugiati si migranti. Un numar record de 181.000 de migranti au ajuns pe tarmul Italiei anul trecut.