Un congresman republican a fost impuscat miercuri cu o pusca in timp ce se antrena pentru un meci caritabil de baseball in apropiere de Washington, anunta AFP.Suspectul a murit din cauza ranilor, a declarat presedintele Donald Trump, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE "Atacatorul a murit din cauza ranilor", a declarat Donald Trump, la Casa Alba.

Suspectul a fost arestat "si nu mai reprezinta o amenintare", a declarat politia din Alexandria, in Virginia, unde au avut loc impuscaturile.

Numarul trei in Camera Reprezentantilor, Steve Scalise, a fost impuscat in sold, potrivit mai multor parlamentari care erau de fata si i-au oferit primul ajutor.

In total, cinci persoane au fost ranite, potrivit sefului politiei din Alexandria, Michael Brown.

Martori afirma ca doi ofiteri de securitate ai politiei Capitoliului precum si cel puntin un consilier parlamentar au fost raniti. Republicanul Roger Williams a confirmat ca unul dintre colaboratorii sai a fost ranit.

Parlamentarii prezenti pe teren au povestit o scena de o violenta extrema, cu zeci de gloante trase.

"Ar fi ucis toata lumea" daca nu erau politistii, a povestit senatorul Rand Paul, la CNN. "Fara ei, ar fi fost un masacru".

Impucaturile au avut loc la ora locala 07,00 (11,00 GMT) la Alexandria, pe Eugene Simpson Stadium Park, unde echipa republicana de baseball se antrenaza de mai multe saptamani, in cursul diminetii, pentru meciul anual prevazut joi la Washington cu echipa democrata, o traditie din 1909.

----------

16:45 Steve Scalise este intr-o stare "stabila", anunta biroul de presa al acestuia

16:03 FoxNews a revenit asupra informatiei initiale si a precizat ca republicanul Roger Williams a fost vazut in timp ce era luat cu o targa de pe teren, dar nu este clar daca a fost sau nu impuscat.

16:01 Steve Scalise este "grav ranit" dar "se va restabili complet", a scris Trump pe contul sau de Twitter.

16:00 Republicanul Mike Bishop din Michigan, care se afla pe terenul de baseball, a declarat ca atacatorul avea o pusca "evident facuta pentru a elimina oameni" si ca acesta a schimbat mai multe incarcatoare.

Martori oculari afirma ca schimbul de focuri a durat circa 10 minute si ca s-au tras intre 50 si 100 de gloante.

15:53 Un al doilea congresman, Roger Williams, ar fi fost impuscat, scrie Fox News.

15:50 Donald Trump se declara "profund intristat" de incident: "Suntem profund intristati de tragedie. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre membrii Congresului, echipele lor, politia Capitoliului, echipele de salvare si toti cei care au fost afectati", spune presedintele, intr-un comunicat citat de AFP.

15:45 Suspectul "nu mai este o amenintare", a precizat politia, citata de AFP. Atacul s-a soldat cu patru raniti.

Politia din Alexandria, la cativa kilometri de capitala, scrisese initial pe Twitter ca "atacatorul a fost probabil arestat".

"Victimele sunt transportate in spitale", a precizat politia, citata de AFP.

Vom reveni cu amanunte