Mai multe persoane, printre care si un politist, au fost ranite marti dupa focuri de arma trase intr-o statie de metrou din Munchen, noteazaGuardian.

Schimb de focuri cu politia la MunchenFoto: Captura RT

UPDATE 13:20 Individul care a ranit mai multe persoane marti dimineata, prin impuscare, in apropiere de Munche, nu avea nici motivare politica, nici religioasa, anunta politia, citata de AFP.

"Este vorba de un barbat care a actionat singur din motive persona,e nu exista motivatie politica sau religioasa", a declarat Marcus da Gloria Martins, purtator de cuvant al politiei.

Potrivit acestuia, atacatorul a folosit arma unui politist si a incercat sa impinga un agent sub rotile unui tren care intra in gara.

UPDATE 12.40 Politista a fost impuscata in cap, viata ii este pusa in pericol, a spus un purtator de cuvant al politiei Munchen, Marcus da Gloria Martins. Atacatorul este grav ranit dupa ce a fost impuscat de fortele de ordine iar alte doua persoane au rani mai usoare, a adaugat acesta.

Politia din Munchen a spus intr-un tweet ca ranile ofiterului sunt serioase. Atacatorul a fost ranit si el si a fost retinut de fortele de ordine.

Impuscaturile au avut loc in timpul unui control politienesc la statia Unterfoehring, a afirmat purtatorul de cuvant al politiei muncheneze, Michael Riehlein.

Acesta nu a dat mai multe detalii, dar ziarul local Merkur a scris ca, potrivit martorilor, atacatorul a luat pistolul unei politiste si a impuscat-o.

Radioul public bavarez a informat, citand surse din politie, ca probabil nu este un atac terorist.