Ministrul pentru Brexit, David Davis, a declarat ca Marea Britanie ar putea in continuare sa se indeparteze de negocierile cu Uniunea Europeana fara nicio intelegere si ca este important sa mentina aceasta optiune, in timp ce incep negocierile privind plecarea Marii Britanii a blocului, relateaza Reuters.

Davis a spus ca guvernul a analizat planurile pentru a pleca fara o intelegere si a fost o optiune importanta pentru a obtine cea mai buna afacere pentru Marea Britanie.

"Daca intri intr-o negociere fara posibilitatea de a pleca, atunci vei avea un rezultat slab in aceasta negociere", a spus el pe postul de radio BBC, adaugand ca se asteapta ca Marea Britanie sa poata ajunge la un acord cu UE.

"Ele (statele membre europene) au propriile lor interese, deci este important sa avem optiunea daca vine vorba de ea, nu cred ca va veni, dar daca este vorba despre ea, ar trebui sa fim capabili sa iesim."

Partidul conservator britanic de guvernamant a pierdut in mod neasteptat majoritatea parlamentara saptamana trecuta, slabind premierul Theresa May cu doar cateva zile inainte de inceperea negocierilor privind plecarea Regatului Unit din UE.