Reprezentantii Downing Street au confirmat sambata dupa-amiaza ca o delegatie condusa de politicianul conservator Gavin Williamson participa la negocieri pentru formarea unei coalitii guvernamentale cu unionistii nord-irlandezi de la DUP. Aceste negocieri au loc la Belfast, transmite ITV News, citat de News.ro.

Conservatorii au reusit sa-si pastreze cei mai multi parlamentari, dar au pierdut majoritatea din legislativ in urma alegerilor anticipate convocate tocmai pentru a intari mandatul Theresei May si a inlatura orice opozitia inainte de inceperea negocierilor pentru Brexit.

Acum, conservatorii incearca sa ramana la putere cu ajutorul unionistilor de la DUP, cunoscuti in special pentru atitudinea homofoba si pentru masurile imorale la care au recurs pentru a bloca intrarea in legalitate a casatoriilor homosexuale in Irlanda de Nord.

Initial, analistii sustinea ca urmatoarea coalitie de guvernare va avea o forma ceva mai informala, bazata pe incredere intre conservatori si DUP.

Insa, premierul conservator ar urmari mai degraba un acord formal, care sa-i asigure sprijinul complet al unionistilor de la Belfast.

Aproape jumatate de milion de oameni au semnat o petitie pentru blocarea unei coalitii intre conservatori si DUP.