Inca 13 puscasi marini filipinezi au fost ucisi in batalia pentru Marawi, in timpul unei lupte “intense” contra islamistilor in timp ce incercau sa curete pozitiile inamice, a declarat sambata un purtator de cuvant al armatei, potrivit Reuters.

Armata filipineza lupta cu rebeli musulmaniFoto: Captura AlJazeera.net

In aceste conditii numarul celor din fortele de securitate ucisi a ajuns la 58, in bataliile pentru Marawi mai murind 20 de civili si peste 100 de luptatori rebeli.

Putin cunoscuta grupare Maute s-a dovedit un inamic feroce in fata soldatilor mai numerosi si mai bine inarmati in cele aproape 3 saptamani de cand dureaza luptele.

Armata filipineza a anuntat ca incearca sa elibereze orasul pana luni, Ziua Independentei in Filipine.

Tot sambata armata a informat si ca cei doi frati Maute de la conducerea gruparii ce le poarta numele sunt probabil morti. “Inca asteptam confirmare. Inca sunt in curs de confirmare a informatiei, dar sunt indicii puternice in acest sens”, a spus un purtator de cuvant al armatei.

Fortele speciale americane ajuta Fortele Armate aleFilipinelorpentru a pune capat atacului din orasul Marawi desfasurat de militanti aliati ai Statului Islamic, a declarat Reuters un purtator de cuvant al ambasadei SUA la Manila.