Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri ca tara sa va fi alaturi de Qatar in conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu, preluata de Agerpres.

Recep Tayyip ErdoganFoto: kremlin.ru

"Nu ne vom abandona fratii din Qatar", le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernamant Justitie si Dezvoltare.

Referitor la o lista de fundatii caritabile sustinute de Qatar si acuzate de legaturi teroriste, presedintele turc a afirmat: "Nu exista asa ceva. Cunosc acele fundatii".

Lista cu 59 de persoane si 12 organizati din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicata vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului si Emiratelor Arabe Unite, tari care au rupt relatiile diplomatice cu Doha. In aceeasi zi, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului sa inceteze finantarea terorismului.

Erdogan a afirmat ca Arabia Saudita ar trebui sa renunte la sanctiunile impotriva Qatarului si sa reia dialogul diplomatic si a adaugat: "Vom continua sa acordam Qatarului toate tipurile de sprijin".

Anadolu reaminteste ca parlamentul de la Ankara a ratificat doua acorduri, unul privind desfasurarea de trupe turce in Qatar, semnat an 2016, si altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.