Presedintele Trump a declarat vineri seara ca este pregatit 100% pentru a raspunde "sub juramant" la declaratiile facute in urma cu o zi de directorul demis al FBI in timpul audierii sale din Comisia de Informatii a Senatului. Comey a confirmat ca presedintele i-a cerut in privat sa renunte la investigatia care-l privea pe fostul consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn, relateaza Reuters.

"Nu am spus asta", a declarat presedintele de la Casa Alba.

De asemenea, acesta s-a aratat dispus sa relateze "sub juramant" despre perspectiva sa asupra discutiei private pe care a purtat-o cu James Comey.

Daca ar minti "sub juramant", atunci presedintele ar putea sa fie condamnat pentru obstructionarea justitiei si inlaturat de la Casa Alba.

James Comey a dezvaluit in timpul audierii ca presedintele american l-a indemnat in privat sa renunte la investigatia care-l privea pe fostul consilier prezidential pentru securitate nationala, dar s-a abtinut din a comenta daca este vorba despre obstructionarea justitiei in cazul lui Trump.

Miliardarul republican a declarat ca nu a cerut un juramant de loialitate de la James Comey, o cerere considerata nepotrivita si care ar pune la indoiala independenta FBI.

"Abia il stiu pe om. Nu as spune ca vreau ca tu sa-mi juri loialitate. Cine ar spune asta?", a comentat Trump in timpul conferintei de presa tinuta cu Klaus Iohannis la Casa Alba, potrivit news.ro.

De asemenea, acesta s-a aratat dispus sa discute cu procurorul special numit de departamentul Justitiei pentru investigarea implicarii agentilor rusi in alegerile prezidentiale si a presupuselor legaturi dintre asociatii campaniei Trump si Moscova.

Donald Trump s-a oprit din a-l acuza pe Comey ca a mintit "sub juramant" la audierea sa din Comisia de Informatii a Senatului.