Britanicii au centralizat pana in acest moment rezultatele din 450 din cele 650 de circumscriptii electorale din intreaga tara, iar 205 pozitii au fost castigate de laburisti, in vreme ce alte 191 au revenit conservatorilor din Marea Britanie, transmite news.ro citand Reuters.

Nationalistii scotieni au reusit sa castige pana in acest moment pozitii, pierzand circumscriptii esentiale in fata conservatorilor si laburistilor, intr-un vot care este vazut de analistii politci drept un strigat impotriva unui nou referendum pentru independenta Scotiei.

De asemenea, alte opt pozitii din legislativ vor reveni liberal-democratilor lui Tim Farron.

Conservatorii Theresei May ar urma sa castige 318 pozitii in noul legislativ, in vreme ce 267 de locuri le-ar reveni laburistilor lui Corbyn, potrivit ultimelor proiectii prezentate de catre jurnalistii BBC.

Alte proiectii ii arata pe conservatori oriunde intre 305 si 328 de circumscriptii castigate in Marea Britanie.

Aceste rezultate sunt extrem de apropiate de primele exit-poll-uri, care sugerau ca conservatorii vor obtine 314 parlamentari, iar 266 de pozitii ar urma sa mearga spre laburistii lui Corbyn.

Sky News sunt ceva mai conservatori in proiectii, aproximand ca dreapta conservatoare ar putea sa obtina oriunde de la 308 la 328 de parlamentari in Camera Comunelor.

Desi conservatorii vor avea cei mai multi parlamentari, aceste rezultate reprezinta un mare esec pentru premierul May, care voia sa-si intareasca pozitia si sa-si consolideze mandatul pentru negocierile de Brexit.