Potrivit unui exit-poll realizat de IPSOS MORI, Partidul Conservator al lui Theresei May, ar obtine 314 mandate in Parlamentul britanic, din totalul de 650, un scor insuficient pentru a constitui majoritatea absoluta, noteaza Reuters. "In cazul in care exit-pollul este corect, rezultatul constituie un dezastru pentru Theresa May. Dupa doar doi ani, ea a distrus majoritatea absoluta a conservatorilor jucand riscant pe cartea Brexitului", potrivit analistului CNN Jane Merrick.

Theresa MayFoto: Agerpres/AP

UPDATE 07.05 Anna Soubry, un fost ministru conservator, a declarat că Theresa May ar trebui să-si "reconsidere poziția" si sa demisioneze.

UPDATE 06.50: 249 de laburisti si 290 de conservatori vor intra in legislativ, arata ultimele date anuntate de BBCNews.

UPDATE 05:50: 205 de laburisti si 191 conservatori vor intra in legislativ dupa numararea rezultatelor din 450 de circumscriptii.

Britanicii au centralizat pana in acest moment rezultatele din 450 din cele 650 de circumscriptii electorale din intreaga tara, iar 205 pozitii au fost castigate de laburisti, in vreme ce alte 191 au revenit conservatorilor din Marea Britanie, transmite news.ro citand Reuters.

Nationalistii scotieni au reusit sa castige pana in acest moment pozitii, pierzand circumscriptii esentiale in fata conservatorilor si laburistilor, intr-un vot care este vazut de analistii politci drept un strigat impotriva unui nou referendum pentru independenta Scotiei.

UPDATE 05:30 127 de laburisti si 111 conservatori vor intra in legislativ dupa numararea rezultatelor din peste 40% de circumscriptii

Autorităţile electorale au numărat până în acest moment rezultatele din peste 40% de circumscripţii, iar 127 de poziţii au fost câştigate de laburişti, în vreme ce alte 111 au revenit conservatorilor din Marea Britanie, transmite BBC.

Naţionaliştii scoţieni au reuşit să câştige până în acest moment 17 poziţii, pierzând circumscripţii esenţiale în faţa conservatorilor şi laburiştilor, între-un vot care este văzut de analişti drept împotriva unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei.

UPDATE 02:00 Liberal-democratii nu vor sa sprijine o guvernare conservatoare, iar scotienii sunt deschisi sa-l sustina pe Corbyn

UPDATE 01:40: Potrivit analistilor de la banca Normura, Partidul Conservator ar fi obtinut 331 de mandate, suficiente pentru a avea majoritate absoluta.

UPDATE: Lira sterlina a scazut semnificativ dupa anuntarea primelor proiectii legate de votul din Marea Britanie.

Osborne sustine ca exit-poll-urile sugereaza rezultate catastrofale pentru conservatorii lui May Conservatorul George.

Osborne, care a condus pana in urma cu o luna ministerul Finantelor, a declarat ca rezultatele indicate de primele exit-poll-uri sunt cu adevarat catastrofale, daca se dovedesc corecte, pentru conservatorii lui May, transmite Reuters, citata de News.ro.

"Sunt in primele momente. Este doar un exit-poll. Dar daca acest exit-poll se dovedeste corect, atunci vorbim de o catastrofa completa pentru conservatori si pentru Theresa May", a declarat Osborne.

BBC declara ca rezultatul alegerilor cu privire la 76 de mandate este prea strans pentru a delimita carui partid vor fi distribuite.

Principalul partid de opozitie, Partidul Laburist ar obtine 266 de mandate.

Partidul Liberal-Democrat ar obtine 14 mandate, iar Partidul National Scotian 34 de locuri in Parlamentul britanic.

Christiane Amanpour, fostul sef al Biroului Extern din Guvernul Marii Britanii, a declarat pentru CNN ca exit-pollurile nu sunt mereu corecte, dar daca acest exit-poll este, reprezinta "o lovitura puternica".

Theresa May a organizat aceste alegeri "pentru a-si consolida pozitia...daca ea va avea o majoritate scazuta sau nu va avea majoritate, inseamna ca a esuat in implinirea obiectivului", a afirmat Amanpour.

Ceea ce sugereaza acest exit-poll este faptul ca "starea populatiei este foarte imprevizibila", a declarat fostul sef al Biroului Extern.