Autoritatile britanice au arestat marti noaptea un nou suspect in atentatul sinucigas de la Manchester Arena, in urma unei operatiuni desfasurate pe aeroportul Heathrow. De asemenea, suspectul in varsta de 38 de ani este acuzat de infractiuni teroriste in legatura cu atentatul care a zguduit in urma cu doua saptamani orasul Manchester, transmite Sky News, citata de News.ro.

Nu a existat nicio amenintare directa la adresa aeroportului in timpul operatiunii de pe Heathrow.

Un numar de sapte barbati raman in custodia autoritatilor britanice in legatura cu atentatul terorist, care a lasat in urma 22 de morti la concertul cantaretei americane Ariana Grande.

De asemenea, anchetatorii au descoperit un autovehicul Nissan Micra in care atacatorul sinucigas ar fi depozitat mai multe elemente pentru asamblarea bombei de la Manchester Arena.

Potrivit primelor informatii, masina a fost vanduta de ultimul proprietar cu doar doua zile inainte ca Salman Abedi sa plece din Marea Britanie.

Anchetatorii cred ca este crucial sa inteleaga ce s-a intamplat cu respectiva masina in perioada 13-15 aprilie, tocmai pentru a-si da seama cine a folosit masina si unde s-a deplasat cu aceasta.

¬Trebuie sa stim cine era in aceasta masina si unde a mers masina. Stim ca Abedi a cumparat o parte din piese pentru dispozitiv dupa ce a aterizat in Marea Britanie¬, a declarat detectivul Russ Jackson.

Aceasta a precizat ca atacatorul ar fi putut sa primeasca sprijin in pregatirea atentatului, desi a actionat singur la Manchester Arena.