Bursele de valori au scazut marti dimineata dupa ce investitorii au evitat activele mai riscante, inainte de ceea ce se anunta a fi o zi de joi aglomerata, cand se desfasoara alegerile parlamentare din Marea Britanie si cand fostul director al FBI, James Comey, este asteptat sa depuna marturie cu privire la posibilele interventii ale Rusiei in campania electorala de anul trecut, potrivit Reuters.

"Avem o saptamana relativ usoara in ceea ce priveste datele economice, iar investitorii asteapta evenimentele de joi", a declarat Randy Frederick, vicepresedinte la Charles Schwab din Austin, Texas.

"Reactia pietei fata de marturia lui Comey ar depinde daca acesta va spune ceva nou, ce nimeni nu stie, desi multe dintre intrebarile pe care le-ar putea primis s-ar putea sa fie informatii clasificate".

Au fost favorizate doar valorile sigure, astfel incat aurul a atins cel mai inalt nivel in aproximativ sapte saptamani, iar randamentele Trezoreriei din SUA au scazut la cele mai joase niveluri de dupa alegerile din noiembrie.

Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 24,8 puncte, sau cu 0,12%, la 21.159,24, iar S & P 500 a scazut cu 3.04 puncte, sau cu 0,12%, la 2.433,06.

Compozitul Nasdaq a crescut cu 4,74 puncte, sau cu 0,08%, la 6,300.42.

Pretul barilului de petrol din America a scazut cu mult sub 50 de dolari, dupa ruptura diplomatica diplomatica dintre Qatar si cateva state arabe, inclusiv Arabia Saudita.