Un barbat a atacat marti dupa-amiaza, cu un ciocan, un politist in fata catedralei Notre-Dame din Paris, anunta AFP. Politistul a ripostat si l-a impuscat pe atacator.Potrivit ministrului de Interne al Frantei, atacatorul ar fi strigat "Asta este pentru Siria!"

HotNews.roFoto: Hotnews

19:36 Atacatorul s-a "revendicat ca fiind un soldat al califatului" gruparii Stat Islamic, a declarat o sursa apropiata anchetei, citata de AFP.

19:16: Atacatorul a strigat "Asta este pentru Siria!", a declarat ministrul de Interne, Gerard Collomb.

19:15: Aproximativ 900 de persoane au ramas baricadate in catedrala Notre-Dame. Autoritatile franceze incearca sa asigure securitatea in zona inainte de a incepe evacuarea persoanelor blocate.

Corpul acestuia este intins pe sol, in fata catedralei, unde a fost instalat un perimetru de securitate.

Autoritatile au cerut publicului sa evite sectorul.

Un martor a declarat pentru AFP ca a auzit "strigate foarte puternice" si apoi a vazut "o miscare de multime". "Oamenii au intrat in panica, am auzit doua focuri de arma, un barbat intins la pamant, sange peste tot".

Politistul agresat a fost ranit usor. Parchetul antiterorist a deschis o ancheta.

Atacul intervine la trei zile dupa un atentat comis sambata in centrul Londrei, revendicat de gruparea Stat Islamic si care s-a soldat cu sapte morti.

Franta se confrunta din ianuarie 2015 cu un val inedit de atentate, care au ucis in total 239 de oameni. Mai multe atacuri au vizat militari sau politisti.