Facebook a declarat că dorește ca platforma social media să devină un "mediu ostil" pentru teroriști într-o declarație emisă după ce trei atacatori au ucis șapte persoane în Londra, iar Theresa May a solicitat ca firmele de internet sa fie mai responsabile, potrivit Reuters.

Facebook a declarat, duminica, că condamna atacurile din Londra.

"Vrem ca Facebook să fie un mediu ostil pentru teroriști", a declarat Simon Milner, directorul politicii Facebook, într-o declarație trimisă prin e-mail.

"Folosind o combinație de tehnologie și observatia umana, lucrăm agresiv pentru a elimina conținutul terorist de pe platforma noastră de îndată ce aflam de aceasta - și dacă aflam de o situație de urgență care implică o vătămare iminentă a siguranței cuiva, vom notifica fortele legii".

Twitter, de asemenea, a declarat că lucrează pentru a opri răspândirea propagandei militare pe site-ul său.

"Conținutul terorist nu are loc pe Twitter", a declarat Nick Pickles, șeful politicii publice britanice de la Twitter, într-o declarație, adăugând că în a doua jumătate a anului 2016 a suspendat aproape 400.000 de conturi.

"Continuăm să extindem utilizarea tehnologiei ca parte a unei abordări sistematice a eliminării acestui tip de conținut"a, mai spus acesta.

Trei teroristi au coborat, sambata spre duminica, dintr-o camioneta alba si au inceput sa injunghie oameni pe strada la intamplare. Acestia au fost impuscati mortal de fortele de ordine la 8 minute dupa ce s-a cerut interventia Politiei in zona London Bridge.

Politistii britanici au arestat, duminica, 12 persoane care ar avea legatura cu atacul de sambata spre duminica din Londra, in care sapte persoane au murit, iar alte 48 au fost ranite.

May reacționat la atac, cerând o revizuire a strategiei utilizate pentru combaterea extremismului, inclusiv o cerere pentru o reglementare internațională mai amplă a internetului, spunând că marile companii de internet au fost parțial responsabile pentru ca au oferit ideologiei extreme spațiu pentru dezvoltare.