Presedintele american Donald Trump va decide daca va invoca prerogativele sale prezidentiale pentru a-l impiedica pe fostul director FBI James Comey sa depuna marturie in Congres saptamana viitoare, a declarat vineri consiliera la Casa Alba Kellyanne Conway, potrivit Reuters.

Comey, demis de Trump luna trecuta, trebuie sa depuna, joi, o marturie in fata Senatului, iar audierile ar putea adauga probleme aduce noi informatii cu privire la posibilele interventii ale Rusiei in cadrul campaniei electorale de anul trecut.

Consiliera de la Casa Alba Kellyanne Conway a parut initial sa sugereze, in cadrul unui interviu la ABC News, ca presedintele nu il va impiedica pe fostul director FBI sa fie audiat.

"Vom urmari impreuna cu restul lumii cand directorul Comey va depune marturie", a spus ea.

Insa atunci cand a fost intrebata direct daca Trump va incerca sa opreasca audierea, ea a raspuns: "Presedintele va lua aceasta decizie".

Experti legali spun ca Trump ar putea invoca asa-numitul "privilegiu executiv" pentru a incerca sa il opreasca pe Comey sa depuna marturie. Dar o astfel de manevra ar genera un val de critici si ar putea fi contestata in instanta.