Retragerea Statelor Unite din acordul de la Paris privind schimbarile climatice reprezinta "o greseala istorica", a declarat joi Hillary Clinton, fosta contracandidata democrata a republicanului Donald Trump la presedintia SUA, scrie Agerpres, citand agentia DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"O greseala istorica", a scris fostul secretar de stat al SUA pe contul sau de Twitter. "Lumea avanseaza impreuna in domeniul schimbarilor climatice. Retragerea din (acordul de la) Paris lasa in urma muncitorii si familiile americane", considera Hillary Clinton.

Presedintele american Donald Trump a anuntat, joi, iesirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, dupa cum a promis sa faca in timpul campaniei electorale, in numele apararii locurilor de munca ale cetatenilor americani si sloganului "America pe primul loc".

"Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei", a anuntat liderul de la Casa Alba. El a adaugat ca doreste ca "nimic sa nu se poata opune" actiunilor sale de a redresa economia americana.

Donald Trump a mai afirmat ca Acordul de la Paris este in dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus sa negocieze un nou acord asupra schimbarilor climatice "in termeni echitabili pentru Statele Unite". Trump considera ca actualul acord nu este suficient de dur cu China si India.