Explozii si focuri de arma au fost auzite la un complexul hotelier World Resort din Manila, Filipine, vineri ora locala 1.30 (joi, 20.30, ora Romaniei) si echipaje de politisti inarmati au fost trimise la fata locului, noteaza Reuters.

Explozie filipineFoto: Captura YouTube

Cativa barbati inarmati au fost vazuti la fata locului de catre martori, iar pentru moment s-a creat panica.

Organizatia Statul Islamic a revendicat atentatul, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE, relateaza AFP, citata de News.ro.

UPDATE 1:Atacatorul care a tras focuri de arma s-a sinucis, conform Reuters.

UPDATE 2: Desi primele informatii au spus ca este vorba de un atac terorist, politia din Filipine spune ca este mai probabil sa fie un act de talharie, potrivit Reuters.

UPDATE 3 :34 de persoane au murit in urma atacului, multi dintre acestia murind din cauza sufocarii, scrie ANC, citata de Reuters.

Autoritatile spun ca situatia din Filipine se afla sub control si momentan nu au fost inregistrate victime.

Regiunea este cunoscuta pentru conflictul deschis dintre armata, autoritati, pe de o parte si militantii islamisti, pe cealalta parte.

Filipine: Numarul celor ucisi in luptele dintre armata si militantii islamisti a ajuns la 104

Filipinele se confrunta cu incidente teroriste, mai ales pe Insula Mindanao (sud). In orasul Marawi de pe aceasta insula, fortele guvernamentale lupta impotriva unor militanti din cadrul gruparii Statul islamic pentru a prelua controlul asupra localitatii.

Numarul persoanelor decedate din cauza violentelor din regiunea Mindanao (sudul Filipinelor), unde a fost impusa legea martiala ca urmare a atacurilor militantilor islamisti avand legaturi cu gruparea Statul Islamic, a depasit 100, a anuntat marti purtatorul de cuvant al presedintelui filipinez Rodrigo Duterte, transmite Kyodo, citat de Agerpres.

Intr-o conferinta de presa, Ernesto Abella a afirmat ca bilantul violentelor a ajuns la 104 morti, printre care 19 civili, 20 de soldati si politisti si 65 de militanti islamisti. ''Le cerem teroristilor ramasi sa se predea cat timp inca exista o oportunitate'', a spus Abella.