Propunerea ca anumite tari membre UE sa nu mai primeasca fonduri contrazice tratatele care guvernează blocul, a declarat miercuri premierul polonez Beata Szydlo, relateaza Reuters. Declaratia acesteia vin dupa ce guvernul german a propus ca statele membre care nu reusesc sa satisfaca cerintele cu privire la statul de drept sa piarda accesul la unele fonduri ale blocului comunitar.

Beata Szydlo si Jaroslaw KaczynskiFoto: Ager Press

"Propunerile de retinere a fondurilor structurale pentru statele membre selectate este pur și simplu contradictorie tratatelor UE", a declarat Szydlo jurnalistilor, raspunzând la o intrebare cu privire la propunere.

Guvernul german a formulat propuneri de inghetare a accesului la fonduri UE pentru țările care nu respectă standardele UE privind statul de drept, potrivit unui document publicat de Reuters.

Documentul de sapte pagini urmarește să ghideze abordarea Berlinului față de viitoarele negocieri de la Bruxelles privind schimbarile post-2020 în sistemul prin care UE sprijina dezvoltarea in randul membrilor sai mai saraci.