Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump, este ultimul personaj din anturajul lui Donald Trump vizat de ancheta Congresului SUA legata de presupusul amestec al Rusiei in campania prezidentiala din 2016, anunta ABC News, citat de Reuters.

Cohen a confirmat ca membrii comisiei comune a Senatului si Camerei Reprezentantilor i-au cerut sa depuna o marturie, dar a refuzat invitatia.

In 20 februarie, New York Times scria ca avocatul personal al presedintelui american Donald Trump i-a remis acestuia un proiect de plan de pace pentru Ucraina elaborat de persoane care nu sunt diplomati. Potrivit sursei citate, acest plan a fost remis presedintelui de avocatul sau Michael Cohen, un om de incredere al lui Trump pentru care lucreaza din 2007 si care este casatorit cu o ucraineanca.

New York Times arata ca un deputat ucrainean de opozitie, Andrii Artemenko, este implicat in elaborarea acestui document si vede in prezenta lui Trump la Casa Alba "o oportunitate pentru a pleda pentru un plan de pace pentru Ucraina".

Ambasadorul Ucrainei la Washington, Valeriy Chaly, s-a pronuntat impotriva unei astfel de initiative. "Este o incalcare flagranta a Constitutiei" ucrainene, a raspuns acesta, in scris. "Astfel de idei nu pot fi lansate sau avansate decat de persoane care reprezinta deschis sau in secret interese rusesti", a subliniat el