Primarului orasului Paris, Anne Hidalgo, a cerut interzicerea unui festival pentru femei de culoare, pentru ca este “interzis oamenilor albi”, informeazaGuardian.

Primarul capitalei Frantei, Anna Hidalgo, spune ca organizatorii Festivalului Nyansapo ar putea fi urmariti penal pentru ca cea mai mare parte a spatiului in care se va desfasura evenimentul din Paris este dedicat doar femneilor de culoare.

Prima editie a Festivalului Nyansapo, programat pentru perioada 28-30 iulie la un centru cultural din Paris, este descris ca “un eveniment cu radacini in feminismul femeilor de culoare, activism, si la scara europeana”.

Patru cincimi din aria dedicata festivalului sunt consacrate ca fiind spatii rezervate pentru femeile de culoare, potrivit site-ului. Un alt spatiu va fi dedicat persoanelor de culoare indiferent de gen si doar un spatiu va fi deschis tuturor.

Hidalgo a scris pe Twitter ca ea condamna organizarea unui astfel de eveniment “interzis oamenilor albi”.

“Cer ca acest festival sa fie interzis”, a spus primarul, adaugand ca si ea isi rezerva dreptul “de a ancheta organizatorii pentru discriminare”.

Michael Delpuech, reprezentantul Politiei din Paris, a spus intr-o declaratie de presa ca politia nu a fost informata despre acest eveniment pana duminica seara, dar a adaugat ca “va asigura respectarea riguroasa a legilor, valorilor si principiilor republicii”.

Organizatiile anti-rasiste si atisemitiste au condamnat cu fermitate festivalul, descriind evenimentul ca pe “o greseala, pentru ca permite separatia etnica”