Presedintele american Donald Trump, care s-a intors in Statele Unite dupa primul sau turneu in strainatate, a denuntat din nou "minciunile" presei, intr-o serie de mesaje publicate duminica pe Twitter, relateaza News.ro citand Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres

"Parerea mea este ca multe scurgeri de informatii sunt minciuni fabricate de presa "fake news"", a scris Trump.

De fiecare data cand presa mentioneaza surse citate sub acoperirea anonimatului, "este posibil ca aceste surse sa nu existe, ci sa fie inventate de jurnalistii 'fake news'", a adaugat el.

Donald Trump s-a intors la Washington, dupa mai multe de o saptamana in Orientul Mijlociu si in Europa, la o Casa Alba in criza, unde ancheta privind legaturile cu Rusia il vizeaza deja pe unul dintre cei mai apropiati consilieri ai sai - ginerele sau Jared Kushner.

Presa americana a scris ca sotul Ivankai Trump a vrut sa deschida un canal secret de comunicatii cu Moscova, in perioada de tranzitie, inainte ca Trump sa fie investit in functie. El a vrut sa evite astfel caile traditionale de comunicare intre cele doua tari.

Potrivit Washington Post, Jared Kushner a facut aceasta propunere in cursul unei intalniri cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, pe 1 sau 2 decembrie, la Trump Tower din New York.

El a mers pana la a sugera folosirea cladirilor diplomatice ruse pentru a "proteja aceste discutii preinvestire de orice supraveghere" din partea Guvernului SUA, a scris cotidianul, mentionand conversatiile dintre Moscova si ambasadorul sau interceptate de serviciile americane de informatii.