Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca deja faimoasa strangere de mana cu omologul sau american Donald Trump a fost un "moment al adevarului", menit sa arate ca nu poate fi manipulat, relateaza Associated Press, citata de News.ro.

TRUMP-MACRONFoto: Captura YouTube

"Strangerea mea de mana cu el nu a fost nevinovata", a spus noul lider de la Elysee pentru Le Journal de Dimanche. "Trebuie sa demonstrezi ca nu vei face mici concesii, nici macar simbolice, dar nici nu vei suprapopulariza lucruri", a adaugat el.

La prima lor intalnire inainte de summitul NATO de la Bruxelles, de joi, Macron si Trump si-au strans mainile pana cand li s-au albit articulatiile.

Imagini de la sesiunea foto organizata la resedinta ambasadorului american de la Bruxelles l-au aratat pe Trump cedand primul, desclestandu-si degetele inaintea lui Macron.

Hotararea lui Macron ar putea fi o lectie pentru cancelarul german Angela Merkel, care, in timpul unei vizite recente in Biroul Oval a incercat fara a reusi sa dea mana cu Trump, a scris presa internationala.