Secretarul american de Stat Rex Tillerson a refuzat o cerere de a gazdui un eveniment care sa marcheze Ramadanul, luna sfanta pentru Islam, au declarat doi oficiali americani citati de Reuters, care precizeaza ca seful diplomatiei se distanteaza astfel de o traditie de aproape 20 de ani, noteaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incepand din 1999, secretari de Stat republicani si democrati au gazduit, aproape in fiecare an fie o cina iftar, ce rupe postul de zi din timpul Ramadanului, fie o receptie cu ocazia Eid al-Fitr, la sfarsitul lunii.

Tillerson a respins o cerere din 6 aprilie a Biroului pentru religie si afaceri globale din cadrul Departamentului de Stat pentru a gazdui o receptie de Eid al-Fitr.

Refuzul sau sugereaza ca nu exista niciun plan anul acesta pentru niciun eveniment care sa marcheze Ramadanul la Departamentul de Stat.

Contactat de Reuters, Tillerson a refuzat sa comenteze. "Inca exploram optiunile posibile privind Eid al-Fotr, care marcheaza sfarsitul lunii Ramadanului. Ambasadorii americani sunt incurajati sa marcheze Ramadanul printr-o varietate de activitati, care sunt organizate anual la misiuni din toata lumea", a raspuns el.

Activisti musulmani au acuzat administratia presedintelui Donald Trump ca are o atitudine neprietenoasa fata de Islam, in special prin tentativele de a le interzice cetatenilor din mai multe tari cu populatie majoritar musulmana sa intre in SUA.