Procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc al echipei Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, care este acuzat de "apartenenta la o organizatie terorista", a anuntat, vineri, Marca, citand publicatia turca Sabah.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kanter, in varsta de 25 de ani, este un sustinator al lui Fethullah Gulen si un critic al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, despre care a spus ca este un "dictator" si pe care l-a numit "Hitler al secolului nostru".

Baschetbalistul nu a putut intra sambata in Romania, unde avea programata participarea la mai multe evenimente, din cauza ca Turcia i-a anulat pasaportul, invocand vederile sale politice. Kanter a anuntat pe Twitter ca a fost oprit de Politie pe Aeroportul Otopeni sa intre in Romania.

Enes Kanter a fost invitat sa participe la Bucuresti la cateva evenimente de promovare a baschetului, dar si la un festival multicultural desfasurat chiar de ziua sa de nastere, sambata.

Kanter a sosit la Bucuresti cu o cursa de la Frankfurt, sambata, in jurul orei 14.45, dar a fost oprit sa intre in tara, Politia informandu-l ca documentele sale de calatorie nu ar fi valabile. El a plecat spre SUA, dupa circa patru ore petrecute pe Otopeni, cu o cursa aeriana cu escala la Londra.

Enes Kanter a spus ca primeste in fiecare zi amenintari cu moartea, majoritatea pe retelele de socializare, si ca nu poate tine legatura cu familia sa, deoarece ar pune-o in pericol.