Peste 56% dintre britanici simt ca minoritatile etnice le ameninta cultura locala, iar 24% cred ca migrantii le-au luat locurile de munca, arata un sondaj de opinie realizat in 2017, potrivitGuardian. Totodata, datele arata ca foarte putini considera ca premierul Theresa May este capabila sa rezolve criza refugiatilor.

Din 2007 pana in 2017 au plecat din tara 3,4 milioane de romaniFoto: Agerpres

Astfel, 56% dintre britanici isi simt amenintata cultura locală de minoritățile etnice, 24% au simțit că migranții le-au luat locul de muncă, iar 34% considera că migranții au luat mai mult din societate decât au contribuit. De asemenea, sondajul arata ca după Brexit se așteaptă ca Marea Britanie să fie mai puțin capabilă să facă față crizei refugiaților, iar Theresa May a fost numită doar de 15% ca fiind persoana potrivita pentru a rezolva criza refugiaților.

Cercetarea a fost efectuată înainte de atacul de la Manchester, însă terorismul a fost considerat drept cea mai presantă provocare umanitară globală de catre două treimi dintre cei chestionați în Marea Britanie. Migrația forțată și foametea au fost, de asemenea, văzute ca probleme importante, potrivit sondajului.