La doar cateva ore dupa ce fortele antiteroriste libiene l-au arestat pe fratele mai mic al atacatorului sinucigas de la Manchester, Hashem Abedi, acestea au anuntat si retinerea tatalui sau, in urma unei operatiuni la Tripoli, noteaza AFP.

Tatal lui Salman Abedi, Ramadan Abedi, a fost arestat in fata locuintei sale din suburbia Ayn Zara a capitalei libiene Tripoli.

Huffington Postnoteaza ca acesta a incercat sa convinga jurnalistii AP de nevinovatia fiului sau intr-un interviu pe care l-a acordat cu cateva ore inainte de a fi retinut.

"Noi nu credem in uciderea oamenilor inocenti. Nu suntem asa ceva", a declarat acesta.

O sursa din serviciile de securitate a declarat ca Hashem Abedi, fratele atacatorului sinucigas de la Manchester, "cunostea toate detaliile" despre organizarea atacului. Mai multe surse au confirmat ca fratele sau este si el suspectat ca ar fi planuit un atentat la Tripoli si a fost retinut in urma unei operatiuni antiteroriste a fortelor Rada din capitala libiana Tripoli. Acesta este acuzat ca are legaturi cu jihadistii Statului Islamic.

UPDATE: Poliția din Manchester a anunțat miercuri că a efectuat o a șaptea arestare în cadrul anchetei asupra atentatului care a făcut 22 de morți luni la finalul unui concert în acest oraș, transmite AFP. Noua arestare a avut loc în urma unei percheziții la o adresă situată în Nuneaton, un oraș din Warwickshire, în centrul Angliei, a indicat poliția. Este vorba de prima arestare făcută în afara regiunii Manchester în acest caz, citeaza Agerpres.