Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a incercat sa dezminta luni seara o serie de acuzatii, potrivit carora le-a divulgat diplomatilor rusi o serie de informatii clasificate despre un complot al jihadistilor Statului Islamic, care au fost primite de la serviciile de informatii de la Tel Aviv. Miliardarul republican a sustinut ca nu a rostit in niciun moment cuvantul "Israel" in timpul discutiei cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si cu ambasadorul Serghei Kisliak, transmite CNN.

"Doar ca sa intelegeti, eu nu am mentionat cuvantul sau numele Israel￯, a declarat presedintele american intr-o sesiune bilaterala cu premierul de la Tel Aviv, Benjamin Netanyahu.

Donald Trump este acuzat ca a divulgat informatii clasificate in timpul unei intalniri cu diplomatii rusi, care a avut loc pe 10 mai in Biroul Oval.

Respectiva informatie este legata de un complot al jihadistilor, care aveau de gand sa puna bombe in laptopurile aduse la bordul aeronavelor, fiind obtinuta de catre informatorii serviciilor de securitate din Israel.

Insa, acuzatiile nu au sugerat an niciun moment ca presedintele american le-a spus diplomatilor rusi ca informatiile veneau de la Israel, ci doar ca a divulgat informatii clasificate unor reprezentanti ai Moscovei.

In timp ce statea langa premierul israelian, miliardarul republican aproape a evitat sa raspunda la intrebarile legate de informatiile divulgate rusilor. In timp ce iesea din sala de conferinte, acesta s-a intors pentru mai multe fotografii, iar jurnalistii au inceput sa tipe intrebari despre divulgarea informatiilor obtinute de la Israel.

Momentul a generat haos, iar presedintele american a scapat declaratia in timp ce consilierii sai se grabeau sa-l scoata din fata presei de la Ierusalim.